Πυροφυλάκιο στον Άγιο Πέτρο Διονύσου εγκατέστησε ο ΣΠΑΠ
Αυτοδιοίκηση

Πυροφυλάκιο στον Άγιο Πέτρο Διονύσου εγκατέστησε ο ΣΠΑΠ

Ένα νέο πυροφυλάκιο εγκατέστησε ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) στον Άγιο Πέτρο Διονύσου στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για αναβάθμιση της αδιάλειπτης 24ωρης παρουσίας του στο Πεντελικό βουνό και με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη προστασία του από το ενδεχόμενο πυρκαγιάς.

Το νέο πυροφυλάκιο τις πρώτες ώρες λειτουργίας του απεσώβησε την επέκταση πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε στον Σχοινιά. Με την έγκαιρη ειδοποίηση από τους πυροφύλακες του ΣΠΑΠ που επάνδρωναν εκείνη την ώρα το πυροφυλάκιο επενέβη η Πυροσβεστική ταχύτατα και αποτελεσματικά με αποτέλεσμα να σβηστεί η πυρκαγιά εν τη γενέσει της.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) Βλάσσης Σιώμος δήλωσε σχετικά ότι:

«Εγκαταστήσαμε ένα νέο πυροφυλάκιο στην περιοχή του Αγίου Πέτρου, σε ένα κομβικό σημείο για την παρατήρηση του Πεντελικού βουνού. Πρόκειται για ένα σημείο που δίνει τη δυνατότητα παρατήρησης τόσο προς τη μεριά της παραλίας του Νότιου Ευβοϊκού, όσο και προς τη μεριά της Πεντέλης. Θα συνεχίσουμε και σε άλλα σημεία όταν αυτό είναι δυνατόν, ώστε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την 24ωρη επαγρύπνησή μας στο Πεντελικό.  Είμαι στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να πω ότι από τις πρώτες κιόλας ώρες λειτουργίας του νέου πυροφυλακίου συμβάλαμε καθοριστικά στο να αποσωβηθεί μία πυρκαγιά στον Σχοινιά εν τη γενέσει της, γεγονός που αποδεικνύει τη χρησιμότητα της συνεχούς επιφυλακής του ΣΠΑΠ, σημαντικό εργαλείο της οποίας είναι τα πυροφυλάκια.  Αυτονόητο είναι επίσης το σημαντικό έργο που επιτελούν οι πυροφύλακες του ΣΠΑΠ σε αυτήν την κατεύθυνση και θα ήθελα να τους απευθύνω ένα ευχαριστώ για τη συνεχή και άοκνη προσπάθεια που κάνουν».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet