Η φιλοξενία των παιδιών δεν είναι θέμα ωραρίου αλλά αποφάσεων κ. Ν. Βούτση
Πρόσωπα

Η φιλοξενία των παιδιών δεν είναι θέμα ωραρίου αλλά αποφάσεων κ. Ν. Βούτση

Το θέμα που έχει προκύψει με τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς με την επιχειρούμενη από την κυβέρνηση μείωση του ωραρίου των παιδαγωγών είναι σίγουρο ότι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με μονομερείς αποφάσεις.

Μπορεί από τη μία να προβάλλεται “η φύση της συγκεκριμένης εργασίας”, που δεν δικαιολογεί την προηγούμενη εξίσωση του ωραρίου των παιδαγωγών με αυτή του διοικητικού προσωπικού, αλλά δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, οι οποίοι -παρά τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργείου- δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στη μείωση του ωραρίου χωρίς αντίστοιχη μείωση των ωρών λειτουργίας τους.

Ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης οφείλει να συνεργαστεί άμεσα και ουσιαστικά με το θεσμοθετημένο όργανο των Δήμων, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, προκειμένου να βρεθεί η “χρυσή τομή” ώστε να γίνουν σεβαστές τόσο οι ανάγκες των εργαζομένων, όσο και αυτές των γονιών.

Ο υπουργός γνωρίζει πολύ καλά ότι με το “ψαλιδισμένο” προσωπικό των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών δεν θα μπορέσουν οι συγκεκριμένες δομές να λειτουργήσουν ομαλά, οπότε θα προστεθεί ένας ακόμη “πονοκέφαλος” στο ελληνικό νοικοκυριό, που φυσικά δεν διαθέτει καμία πλέον δυνατότητα να αναζητήσει κάποια λύση στον ιδιωτικό τομέα για τη φιλοξενία και την εκπαίδευση των παιδιών του.

Ο κ. Ν. Βούτσης, εκφράζοντας την πολιτική ενός χώρου που με επιμονή υποστήριζε ότι οι παιδικοί σταθμοί “δεν είναι πάρκινγκ παιδικών ψυχών”, θα πρέπει να αποδείξει στην πράξη ότι δεν είναι διατεθειμένος να επιτρέψει στην οικονομική κρίση να καταστρέψει και τις γενιές Ελλήνων που τώρα κάνουν τα πρώτα βήματα κοινωνικοποίησής τους, καταδικάζοντας μαζί με το παρόν και το μέλλον της χώρας…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet