Το έργο του Δήμου και οι «τσάμπα μάγκες» του ΣΥΡΙΖΑ
Πολιτική

Το έργο του Δήμου και οι «τσάμπα μάγκες» του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωση προέβη ο Δήμος Αμαρουσίου με αφορμή προηγούμενη ανακοίνωση του συνδυασμού ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το Μαρούσι (δες δημοσίευμα Δέσμευση για ΑΝΑΤΡΟΠΗ και στη Δ/νση Καθαριότητας), όπως φαίνεται ακολούθως.

Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοίνωσης που εξέδωσε η παράταξη της αντιπολίτευσης «Κόντρα στον Καιρό», μετά από επίσκεψη του επικεφαλής της κ. Μαγιάκη, στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αμαρουσίου, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Πρώτον, είναι ψέματα όσα ισχυρίζεται ο κ. Μαγιάκης, περί πρόθεσης για ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας Καθαριότητας. Η διοίκηση Γ. Πατούλη ποτέ δεν μίλησε για ιδιωτικοποίηση του τομέα αυτού. Αντίθετα, για να την ενισχύσει με προσωπικό, αξιοποιεί το θεσμό των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων δίνοντας δουλειά με κοινωνικά κριτήρια σε άνεργους συμπολίτες μας.

Δεύτερον, τον θεσμό αυτό των ΚΟΙΝΣΕΠ τον έχει πολεμήσει λυσσαλέα ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ κατά το παρελθόν αλλά τώρα, ενόψει εκλογών, κάνει κυβίστηση, «ρίχνει νερό στο κρασί του» και επιχειρεί να καλοπιάσει τους εργαζόμενους στις ΚΟΙΝΣΕΠ, λέγοντας τους ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Πότε λέει αλήθεια ο κ. Μαγιάκης; Η κυβίστησή του πάντως είναι ακριβώς ίδια με την κυβίστηση Δραγασάκη, πριν δύο ημέρες, ο οποίος διαβεβαίωνε τους Γερμανούς βουλευτές που επισκέφθηκαν τη χώρα μας ότι δεν πρέπει να φοβούνται τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της χώρας.

Είναι πλέον φανερό σε όλους τους Έλληνες ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο, έχουν δύο πρόσωπα.

• Ο ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού σκίζει τα μνημόνια και κάνει τον «τσάμπα μάγκα» στους «ντόπιους ιθαγενείς»,

• ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού «κλείνει το μάτι» στους δανειστές και υπόσχεται ότι θα είναι «καλό παιδί».

Γι΄ αυτό κι αναρωτιόμαστε αν οι «κορώνες» στις ανακοινώσεις του κ. Μαγιάκη περί σχεδίων Φούχτελ είναι ουσιαστικά προπέτασμα καπνού για να κρύψει την ντροπή του για τις επαναλαμβανόμενες κυβιστήσεις των στελεχών του κόμματός του.

Τρίτον, αυτά που ξέχασε ο κ. Μαγιάκης να πει κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου, είναι ότι η διοίκηση Πατούλη:

• μείωσε κατά 20% την τελευταία διετία τα ανταποδοτικά τέλη για νοικοκυριά και επιχειρήσεις,

• έχει απαλλάξει από την καταβολή τελών ή τα έχει μειώσει κατά 50%, ωφελώντας εκατοντάδες οικογένειες της πόλης μας, που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες,

• έχει ανανεώσει τον εξοπλισμό της Υπηρεσίας Καθαριότητας με νέα απορριμματοφόρα, χωρίς να έχει επιβαρύνει ούτε ένα ευρώ τους δημότες

• μεταστέγασε σε νέο χώρο το αμαξοστάσιο του Δήμου ώστε να εργάζονται οι άνθρωποι της υπηρεσίας σε καλύτερες συνθήκες,

• εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αποκομιδής των ογκωδών απορριμμάτων από τους δρόμους της πόλης που προβλέπει ότι η αποκομιδή αυτή γίνεται συγκεκριμένη ημέρα σε κάθε πολεοδομική ενότητα,

• είναι έτοιμη να εφαρμόσει ένα νέο σχέδιο για την αξιοποίηση των απορριμμάτων που παράγουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις της πόλης, ώστε με τον τρόπο αυτό να πετύχουμε αφενός να αυξήσουμε τα έσοδα μας ως Δήμος, αφετέρου να μειώσουμε ακόμη περισσότερο το ύψος των δημοτικών τελών που επιβάλλουμε στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Το έργο της διοίκησης Γ. Πατούλη στον τομέα της Καθαριότητας είναι αδιαμφισβήτητο.

Όπως αδιαμφισβήτητο είναι πως η καθαριότητα της πόλης μας είναι ένα ζήτημα που δεν έχει χρώμα και κόμμα, μας αφορά όλους. Αυτό θα πρέπει να το αντιληφθεί ο κ. Μαγιάκης και το κόμμα του.

Στις εκλογές της 18ης Μαΐου ψηφίζουμε δημοτική αρχή και δήμαρχο για το Μαρούσι, όχι κόμμα. Ψηφίζουμε για την πόλη μας, για την καθημερινότητά μας.

Αν ο κ. Μαγιάκης δεν έχει εμπιστοσύνη στην αυτοδιοικητική του πρόταση και αναζητά κομματική σανίδα σωτηρίας στα πολιτικά του αδιέξοδα είναι δικό του πρόβλημα. Ας το λύσει με τους συνεργάτες του, δεν χρειάζεται να το μετατρέψει σε πρόβλημα της πόλης και των εργαζόμενων του Δήμου μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet