“Σκεφτόμαστε ευρωπαϊκά και για την ανεργία”
Κοινωνία

“Σκεφτόμαστε ευρωπαϊκά και για την ανεργία”

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, με τη συνεργασία του Δήμου Κηφισιάς, διοργάνωσαν την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014, στην αίθουσα «Δήμαρχος Β. Γκατσόπουλος» του δημαρχείου Κηφισιάς, συνέδριο με θέμα “Ανεργία των Νέων: Βελτιώνοντας το Παρόν, Διασφαλίζοντας το Μέλλον”. Ομιλητές στο συνέδριο ήταν ευρωβουλευτές, στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, καθώς και εκπρόσωποι νεοφυών επιχειρήσεων και φορέων κοινωνικής επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο της θεσμικής ενημερωτικής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενόψει των Ευρωπαϊκών Εκλογών του Μαΐου του 2014.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Κηφισιάς επεσήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να αναλάβει συγκεκριμένες δράσεις για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της ανεργίας των νέων. «Η ανεργία των νέων είναι το πιο καυτό θέμα για την ελληνική κοινωνία σήμερα. Πρέπει να βρεθούν τρόποι ώστε να αναστρέψουμε τη σημερινή πραγματικότητα, όπου τα υπερβολικά ποσοστά ανεργίας στη χώρα μας υποχρεώνουν τη νεολαία να μεταναστεύει, συντελώντας στην απώλεια του παραγωγικού ιστού μιας χώρας. Είναι τρομερό νέοι άνθρωποι ακόμη και με πτυχία, να μην μπορούν να βρουν δουλειά και να μένουν με τους γονείς τους. Είναι αλήθεια στην Ελλάδα όταν έχουμε ευρωεκλογές πρέπει να σκεφτόμαστε ευρωπαϊκά, ότι θα ψηφίσουμε εκπροσώπους στο ευρωκοινοβούλιο και όχι να δίνουμε ψήφο αποδοκιμασίας των κομμάτων και της κυβέρνησης. Νομίζω ότι η ψήφος στις ευρωεκλογές πρέπει να είναι συνειδητή με στόχο η φωνή του Έλληνα να πάει στην Ευρώπη και να βρεθεί μια λύση για το σοβαρό αυτό θέμα που ταλανίζει όλους εμάς τους γονείς», τόνισε ο κ. Ν. Χιωτάκης.

Στη συζήτηση που ακολούθησε συμμετείχαν τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Συλβάνα Ράπτη, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο αναπληρωτής επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και Επικεφαλής του Τμήματος Επικοινωνίας, Εταιρικών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Δικτύων Αργύρης Περουλάκης.

Οι δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις ήταν ανοιχτές στο κοινό, σημειώνοντας μεγάλη προσέλευση και από τους όμορους Δήμους, ενώ σημαντική ήταν και η συμμετοχή του κοινού στη συζήτηση με τους ομιλητές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet