Άνοιξε τις πόρτες του το 6ο ΚΑΠΗ
Κοινωνία

Άνοιξε τις πόρτες του το 6ο ΚΑΠΗ

Τη δική τους στέγη στη γειτονιά του Παραδείσου απέκτησαν οι ηλικιωμένοι πολίτες του Αμαρουσίου με τα εγκαίνια από τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη του νέου Περιφερειακού Παραρτήματος του Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ). Ο νέος χώρος, με τον οποίον εμπλουτίζονται περαιτέρω οι δομές υποστήριξης των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας με νέες σύγχρονες δομές δημιουργικής απασχόλησης και αναψυχής, παραδόθηκε παρουσία δημοτικών συμβούλων αλλά και πλήθους συμπολιτών μας και μελών του ΚΑΠΗ του Δήμου.

Εκτός από το κεντρικό ΚΑΠΗ, πρόκειται για το 6ο κατά σειρά περιφερειακό παράρτημα του ΚΑΠΗ του Δήμου, που στεγάζεται σε κτήριο στη συμβολή των οδών Παραδείσου & Κεραμεικού.

Εγκαινιάζοντας το νέο παράρτημα Παραδείσου ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης δεν έκρυψε την ικανοποίησή του που παραδίδει στους «εφήβους» εκπροσώπους της τρίτης ηλικίας, όπως τους αποκάλεσε, μία νέα εστία δημιουργικής απασχόλησης, υγείας, παραγωγής πολιτισμού και προσφοράς στη γειτονιά του Παραδείσου.

Κάνοντας αναφορές στις Κασσάνδρες που διέρρεαν στο παρελθόν ότι θα κλείσει το ΚΑΠΗ στο Μαρούσι ο κ. Γ. Πατούλης, επανάλαβε τη συνέπεια της διοίκησης στην αρχική της δέσμευση. «Εν αντιθέσει με τα τεκταινόμενα σε άλλους δήμους ούτε το ΚΑΠΗ έκλεισε στο Μαρούσι, ούτε κανένα παράρτημα έπαψε να υφίσταται. Μετά την Αγία Φιλοθέη και το Πολύδροσο, ανοίγουμε τις πύλες του ΚΑΠΗ στον Παράδεισο Αμαρουσίου αποδεικνύοντας στην πράξη τη βούλησή μας: κάθε πολεοδομική ενότητα να έχει τον δικό της χώρο συνεύρεσης για τους ανθρώπους που μας μεγάλωσαν. Υπόσχεση μας είναι να μην αφήσουμε κανέναν άνθρωπο μοναχικό, που δεν του χαμογέλασε η ζωή, να είναι μόνος του. Απλώνουμε σε όλους σας το χέρι, είμαστε δίπλα σας. Μαζί θα βαδίζουμε και θα προσφέρουμε στην κοινωνία μέσα από αυτές τις γωνιές αγάπης και αλληλεγγύης».

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Νίκος Κάββαλος αναφερόμενος στις εστίες κοινωνικής προσφοράς που είναι τα ΚΑΠΗ επαίνεσε τα μέλη του για τη μεγάλη διάθεση εθελοντικής προσφοράς που τα διακρίνει τόσο μέσα από την επιτροπή αγάπης που έχουν συστήσει όσο και μέσα από τις κοινωνικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν.

Παρόντες στην τελετή των εγκαινίων, από μέρους του Δήμου, ήταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Σμυρνής και Βασίλης Κόκκαλης, η αντιπρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Ρένα Χαλιώτη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Καρλαύτης, Κατερίνα Ιωάννου, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Μιχάλης Παπαδόπουλος, Γιώργος Ζήκος, Θανάσης Βλαχοπιώτης, Λευτέρης Μαγιάκης και Πέτρος Κούκουζας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet