Τα αποτελέσματα της διαβούλευσης για το Τρίγωνο Φραγκοπούλου
Αθλητισμός

Τα αποτελέσματα της διαβούλευσης για το Τρίγωνο Φραγκοπούλου

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες διαβούλευσης για την αξιοποίηση του αθλητικού χώρου στο «Τρίγωνο Φραγκοπούλου», στην Κάτω Κηφισιά.

Ο Δήμος Κηφισιάς προχώρησε, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, «στη δημοκρατική αυτή διαδικασία καθώς δεν είχε πραγματοποιηθεί ουδέποτε διαβούλευση για τον συγκεκριμένο αθλητικό χώρο ενώ είχε εγκριθεί και εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για κατασκευή κλειστού κολυμβητήριου».

Ο συγκεκριμένος χώρος είχε χαρακτηριστεί ως αθλητικός από το 1991 και η σύμβαση για την αξιοποίηση του έγινε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, δύο μόλις μήνες πριν την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης.

Η διοίκηση του Δήμου ζήτησε την άποψη των πολιτών για την αλλαγή ή μη των σχεδίων του έργου από κλειστό κολυμβητήριο σε κλειστό γήπεδο (μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ κ.ά.) για την άθληση των πολιτών.

Η διαβούλευση πραγματοποιήθηκε σε τρία στάδια με τους ενδιαφερόμενους πολίτες και φορείς να παρουσιάζουν τις απόψεις τους για το πώς επιθυμούν να αξιοποιηθεί ο συγκεκριμένος αθλητικός χώρος.

Το πρώτο στάδιο ήταν η  ηλεκτρονική διαβούλευση η οποία ξεκίνησε στις 21 Σεπτεμβρίου 2015 και ολοκληρώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2015, μέσω του site του Δήμου Κηφισιάς (www.kifissia.gr). Στην ηλεκτρονική διαβούλευση καταγράφηκαν τα παρακάτω αποτελέσματα:

Εναλλακτική 1η «Κατασκευή κολυμβητηρίου και υπαίθριων γηπέδων»

Υπέρ: 217

Εναλλακτική 2η «Κατασκευή κλειστού γηπέδου μπάσκετ- χάντμπολ –βόλεϊ και υπαίθριων γηπέδων»

Υπέρ: 175

Το δεύτερο στάδιο ήταν η δημόσια διαβούλευση με τα αθλητικά σωματεία, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015, στην αίθουσα «Βασίλειος Γκατσόπουλος» στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κηφισιάς. Στη διαβούλευση προσήλθαν δέκα (10) (Α.Σ. Κηφισιάς, ΚΑΕ Κηφισιάς, «Κηφισιά FC», Γυμναστικός Σύλλογος Κηφισιάς (ΓΣΚ), Πανερυθραϊκός (Βόλεϊ), ΑΟΝΝΕ Αμαζόνες, AΜΕΣ, Α.Ο. Εκάλης, Αθήνα 90, Αθλητική Ένωση Νέας Κηφισιάς) από τα δεκαέξι (16) αθλητικά σωματεία της πόλης, το οποία τάχθηκαν ομόφωνα υπέρ της κατασκευής κλειστού γηπέδου μπάσκετ – χάντμπολ – βόλεϊ. Επίσης, πέντε ακόμα αθλητικά σωματεία τάχθηκαν υπέρ του κλειστού γηπέδου με έγγραφη επιστολή τους.

Το τρίτο στάδιο ήταν η δημόσια διαβούλευση με τους πολίτες η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κηφισιάς. Οι πολίτες που προσήλθαν στη διαβούλευση ήταν στην πλειοψηφία τους κάτοικοι της περιοχής όπου θα πραγματοποιηθεί το έργο και εξέφρασαν αντιρρήσεις και διαφωνίες για θέματα που αφορούν και τις δύο εναλλακτικές προτάσεις. Όσοι και όσες έλαβαν τον λόγο ήταν υπέρ της κατασκευής κολυμβητηρίου.

Κύριος στόχος της διαβούλευσης είναι η ενσωμάτωση των απόψεων των κατοίκων και των αθλητικών φορέων στην απόφαση που πρόκειται να ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς εντός του Οκτωβρίου 2015.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet