Ο Δ. Καρλαύτης στο έργο της βιοκλιματικής στο Πολύδροσο
Ποιότητα Ζωής

Ο Δ. Καρλαύτης στο έργο της βιοκλιματικής στο Πολύδροσο

Επίσκεψη πραγματοποίησε την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015 ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου, Δημήτρης Καρλαύτης, στο εργοτάξιο του έργου «Βιοκλιματικής Αναβάθμισης Γειτονιών του Δήμου Αμαρουσίου μέσω Δημιουργίας Διαδρομής Πεζών – Ποδηλάτων»,  επί των οδών Φραγκοκλησιάς και Σάμου στο Πολύδροσο.

Κατά την επίσκεψη διαπιστώθηκε η επικρατούσα κατάσταση της οδικής σήμανσης και των περιβαλλοντικών επιβαρύνσεων των κατοίκων από τις πραγματοποιούμενες εργασίες, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Πολυδρόσου, Β. Καπρινιώτη, να επισημαίνει τα παρακάτω σημεία που αφορούν στο έργο:

Επιθεώρηση έργου (φωτό1)Επιθεώρηση έργου (φωτό2)

  • Υφιστάμενες ιδιοκτησίες εκτός ρυμοτομικής γραμμής καταλαμβάνουν κοινόχρηστους χώρους και εμποδίζουν την ομαλή συνέχεια του έργου, δημιουργώντας λειτουργικά και αντιαισθητικά προβλήματα, συγκεκριμένα στις οδούς Σάμου 49 & 51 και Φραγκοκλησιάς 54 & 74.
  • Οι υπάρχουσες στάσεις λεωφορειακών γραμμών, εξαιτίας της σχεδίασής τους και μετά την ανακατασκευή των πεζοδρομίων, καταλαμβάνουν το σύνολο των πεζοδρομίων και εμποδίζουν τη διέλευση των πεζών.  Θα πρέπει να αντικατασταθούν με άλλες διαφορετικού τύπου που να επιτρέπουν την παραμονή των επιβατών και τη διέλευση των πεζών.
  • Την αποξήλωση των υπαρχόντων θάμνων (πικροδάφνες, ακανθώδη κ.λπ.), οι οποίοι εμποδίζουν την εξυπηρέτηση των διερχομένων πεζών και την αντικατάστασή τους με νέα τύπου δένδρα που θα επιλέξει η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.
  • Η προέκταση της οδού Ευζώνων, συγκεκριμένα το τμήμα από την οδό Φραγκοκλησιάς  μέχρι την οδό Κορυτσάς, στερείται δημοτικού φωτισμού, με δυσμενείς επιπτώσεις για την ασφάλεια των περιοίκων και των διερχομένων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet