«Οριάνα» στην Κιν/φική Λέσχη Πεύχης
Πολιτισμός

«Οριάνα» στην Κιν/φική Λέσχη Πεύχης

Την ταινία του Fina Torres «Οριάνα» (Oriane), παραγωγής 1985, προβάλει η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014, στις 8 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου), σε συνδιοργάνωση με το ΝΠΔΔ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός «ΠΕΑΠ,» με την πολύτιμη υποστήριξη της πρεσβείας της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Αθήνα.

Σενάριο: Antoine Lacomblez

Σκηνοθεσία: Fina Torres

Παίζουν: Doris Wells, Daniela Silverio, Rafael Briceño κ.ά.

Η Μαρία επιστρέφει στη Βενεζουέλα από τη Γαλλία όταν μαθαίνει για τον θάνατο της θείας της και την κληρονομιά που της αφήνει. Η Μαρία πηγαίνει στο αγρόκτημα, σε ένα παλιό σπίτι εγκαταλειμμένο στην τροπική ζούγκλα, στην άκρη της θάλασσας, για να το πουλήσει. Ενώ επισκέπτονται το σπίτι υποψήφιοι αγοραστές, η Μαρία αρχίζει να περιπλανιέται μέσα στα δωμάτια και θυμάται τη ζωή της εκεί, χρόνια πριν. Σε μια σειρά από αναδρομές, η ταινία δείχνει τη νεαρή Μαρία να προσπαθεί να καταλάβει την ήσυχη, αλλά παράξενη ατμόσφαιρα που περιβάλλει τον τόπο. Καθώς μαθαίνει πράγματα, αναπολεί τη νεαρή τότε θείας της, τον σκληρό πατέρα της και την πρώτη της αγάπη. Μετά από αυτές τις ονειροπολήσεις, η Μαρία, τώρα μια ώριμη γυναίκα, αποφασίζει να μην πουλήσει το σπίτι.

Η ταινία βραβεύτηκε με τη Χρυσή Κάμερα καλύτερης ταινίας μεγάλου μήκους στο Φεστιβάλ Καννών, το βραβείο καλύτερης ταινίας και καλύτερου σεναρίου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καρθαγένης και το βραβείο καλύτερης ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Σικάγο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet