“Εκλογική ταφόπλακα για τον κ. Στεργίου το εργοστάσιο”
Ποιότητα Ζωής

“Εκλογική ταφόπλακα για τον κ. Στεργίου το εργοστάσιο”

Δελτίο Τύπου για την επεισοδιακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης, την 31η Μαρτίου 2014, σχετικά με το εργοστάσιο αεριοποίησης στο Πεντελικό εξέδωσε η δημοτική παράταξη ΠΕΝΤΕΛΗ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, στο οποία και αναφέρει τα εξής:

Η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης για το εργοστάσιο καύσης απορριμμάτων στο Πεντελικό, την οποία σκόπιμα και απροσχημάτιστα «τίναξε στον αέρα» η διοίκηση, με τη βοήθεια της προέδρου του Σώματος Ευαγγελίας Μπουσίου, θα αποτελέσει την εκλογική ταφόπλακα του δημάρχου Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη.

Είναι πλέον φανερό ότι τα επιχειρηματικά συμφέροντα που θέλουν να κάνουν ενεργειακές business στο Πεντελικό έχουν βρει τους τοπικούς μεσάζοντές τους. Γι΄ αυτό και ο δήμαρχος αρνήθηκε σθεναρά να υιοθετήσει την εισήγηση του Αντώνη Φειδοπιάστη επικεφαλής της παράταξης Πεντέλη Εν Δράσει-Ριζοσπαστική Συνεργασία Πολιτών και των υπολοίπων συνδυασμών που προκάλεσαν την έκτακτη συνεδρίαση, για λήψη ομόφωνης απόφασης προκειμένου να αποσυρθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) η επίμαχη μελέτη για το εργοστάσιο καύσης και να απαγορευθεί κάθε μελλοντική επιχειρηματική δραστηριότητα στο Πεντελικό.

Η διοίκηση Στεργίου, υπό το βάρος των αντιδράσεων των κατοίκων και των δημοτικών παρατάξεων, αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι τα σχέδια για το εργοστάσιο «μπαίνουν στο ψυγείο». Την ίδια στιγμή, όμως, συνεχίζει να δίνει αγώνα προκειμένου το θέμα να μείνει ανοιχτό, ώστε -εάν του δοθεί η ευκαιρία- να μπορέσει υπό… ευνοϊκότερες συνθήκες (γι΄ αυτόν και τα συμφέροντα που εκπροσωπεί) να προχωρήσει στην υλοποίησή τους.

Η Πεντέλη Εν Δράσει-Ριζοσπαστική Συνεργασία Πολιτών και ο επικεφαλής της Αντώνης Φειδοπιάστης είναι αποφασισμένοι να κόψουν μια και καλή τα μονοπάτια επιχειρηματικών διαδρομών που χαράζει η διοίκηση του Δήμου στο Βουνό. Το Πεντελικό δεν είναι τσιφλίκι κανενός, ώστε να παραχωρείται κατά τη βούλησή του. Ανήκει στους κατοίκους τόσο των όμορων Δήμων, όσο και ολόκληρης της Αττικής και σε αυτούς θα παραμείνει.

Κατανοούμε τη δυσκολία του δημάρχου να λειτουργήσει στη βάση των δημοκρατικών θεσμών που επιβάλλει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά οφείλει, στους λίγους μήνες θητείας που του απομένουν ακόμη, να σεβαστεί τους θεσμούς και τις διαδικασίες. Και επίσης οφείλει ν’ απαντήσει ευθέως στα ερωτήματα που του έθεσε ο Αντώνης Φειδοπιάστης στο Δημοτικό Συμβούλιο και ουδέποτε απαντήθηκαν:

1) Ποια μελέτη στάλθηκε στον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ) στις 2/4/2012, αφού αυτή του Δήμου ανατέθηκε σε μεταγενέστερη ημερομηνία από εκείνη της αποστολής (παραδόθηκε στον Δήμο από τον μελετητή στις 11/4/2013);

2) Γιατί η διοίκηση αρνείται να αποσύρει την αίτηση αδειοδότησης από το ΥΠΕΚΑ;

3) Γιατί η διοίκηση δεν τολμά να πάρει απόφαση για απαγόρευση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο Πεντελικό;

4) Πότε θα συγκαλέσει εκ νέου το Δημοτικό Συμβούλιο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία που τεχνηέντως διέκοψε η διοίκηση τη Δευτέρα 31 Μαρτίου;

Με αόριστες δηλώσεις περιβαλλοντικής ευαισθησίας και ψέματα, κ. δήμαρχε, δεν πείθονται οι πολίτες και δεν διοικούνται οι Δήμοι. Κι εμείς σας είχαμε προειδοποιήσει ότι «τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια».

Γραφείο Τύπου

Πεντέλη Εν Δράσει

Ριζοσπαστική Συνεργασία Πολιτών

01 Απριλίου 2014

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet