Η αττική γη και τα προϊόντα της στην EXPO 2015… μέσω Περιφέρειας Αττικής
Περιφέρεια Αττικής

Η αττική γη και τα προϊόντα της στην EXPO 2015… μέσω Περιφέρειας Αττικής

Με στόχο την προβολή της αττικής γης και των μοναδικών προϊόντων της, η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει με περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση EXPO 2015, που πραγματοποιείται στο Μιλάνο. Από τις 25 Οκτωβρίου μέχρι και 28 Οκτωβρίου, με σειρά εκδηλώσεων και δράσεων, η  Περιφέρεια Αττικής θα αναδείξει τη δική της μοναδική ταυτότητα, με επίκεντρο τη μεσογειακή διατροφή, ενώ παράλληλα θα παρουσιαστούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, όπως είναι η ιστορία, ο πολιτισμός, το φυσικό περιβάλλον και τα νησιά της.

Στην EXPO 2015 συμμετέχουν 145 χώρες από ολόκληρο τον κόσμο, ενώ αναμένονται περισσότεροι από 2.000.000 επισκέπτες. Η Έκθεση είναι αφιερωμένη στη γεωργία και τα τρόφιμα, με κεντρικό σύνθημα «Σιτίζοντας τον πλανήτη, ενέργεια για ζωή», ενώ αποτελεί σημαντικό εμπορικό γεγονός σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής, παραγωγοί της Αττικής θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους (κρασί, μέλι, λάδι και φιστίκι), ενώ παράλληλα θα έχουν σειρά επαφών με συναδέλφους τους από ολόκληρο τον κόσμο, προκειμένου να ενημερωθούν για τις σύγχρονες τεχνολογίες και τις καλές πρακτικές.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής, που βρίσκεται στο Θεματικό Πάρκο Bio-Mediterraneumcluster, εκτός από την προβολή των παραπάνω προϊόντων, θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα, με κύριο θέμα «Ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή», με επίκεντρο την kλασική και τη jazz μουσική, σε συνδυασμό με bυζαντινούς ήχους και τη μεσογειακή παράδοση. Οι εκδηλώσεις γίνονται με τη συμμετοχή του διεθνώς αναγνωρισμένου πιανίστα, συνθέτη και αρχιμουσικού Βασίλη Τσαμπρόπουλου και της Νεκταρίας Καραντζή, ερμηνεύτριας Βυζαντινής μουσικής.

Ακολουθεί το pρόγραμμα των eκδηλώσεων της Περιφέρειας Αττικής (στον κοινόχρηστο χώρο):

Δευτέρα 26/10

  • Παρουσίαση στο Εκθεσιακό Περίπτερο των προϊόντων της Αττικής γης, της πολιτιστικής κληρονομιάς και των τουριστικών αξιοθέατών της.

Τρίτη  27/10

  • Συνέντευξη Τύπου (ώρα 11.30 π.μ.).
  • Επαφές με συνεργάτες από την παγκόσμια αγορά και προβολή των προϊόντων made in Attica.
  • Καλλιτεχνικό πρόγραμμα (ώρα 18.00).
  • Ελληνικό γεύμα (ώρα 19.00) με:

α) tour operators που έχουν ως προορισμό την Αττική.

β) Επιχειρηματίες (εισαγωγείς – εξαγωγείς) που σχετίζονται με προϊόντα διατροφής και έχουν την έδρα τους στην Περιφέρεια Αττικής.

γ) Επιχειρηματίες που εξάγουν από την Περιφέρεια Αττικής.

δ) Όλους τους παραγωγούς που συμμετέχουν στην Έκθεση.

ε) Προσωπικότητες που συμμετέχουν στην ΕΧΡΟ.

Στ) Έλληνες – προσωπικότητες στο Μιλάνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet