Αριστερό… σφυροκόπημα στον δήμαρχο από Ανδρέα Γκιζιώτη και Σπύρο Αλεξίου
Πρόσωπα

Αριστερό… σφυροκόπημα στον δήμαρχο από Ανδρέα Γκιζιώτη και Σπύρο Αλεξίου

Ξεκίνησαν ως «προειδοποιητικές βολές», αλλά πλέον έχουν εξελιχθεί σε «ανηλεή βομβαρδισμό» τα σχόλια των αριστερών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής προς την επίσης αριστερή (τουλάχιστον με βάση τη στήριξη που έλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ) διοίκηση του δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου.

Ο Ανδρέας Γκιζιώτης (Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής) και Σπύρος Αλεξίου (Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή) δεν χάνουν ευκαιρία να «καρφώνουν» τον δήμαρχο και τη διοίκησή του, κατηγορώντας τους για «μνημονιακή στροφή» και πλήρη ταύτιση με τις κυβερνητικές πολιτικές, «που υπαγορεύονται από τους δανειστές και τα διεθνή καπιταλιστικά κέντρα». Την ίδια στιγμή, θυμίζουν στη νυν διοίκηση “τα όσα με πάθος υποστήριζε όταν βρισκόταν στα έδρανα της μειοψηφίας” και τα οποία τώρα έχει πλέον «απεμπολήσει».

Από την πλευρά της, η διοίκηση προσπαθεί -όχι πάντα με μεγάλη επιτυχία, είναι αλήθεια- να πείσει ότι δεν έχει εγκαταλείψει τις διεκδικήσεις της, αλλά προσπαθεί να λειτουργήσει τον Δήμο υπό τις παρούσες δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στη χώρα. Ταυτόχρονα, περνώντας στην αντεπίθεση, κατηγορεί τους «κατηγόρους» της ότι επιχειρούν να «μηδενίσουν το έργο της διοίκησης», χωρίς να καταθέτουν κάποια «συγκεκριμένη εναλλακτική και εφαρμόσιμη πρόταση».

Αναμφίβολα, η διοίκηση του δημάρχου Γ. Σταθόπουλου είναι αναγκασμένη να κινηθεί μέσα στον «στενό κορσέ» που επιβάλλουν οι μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας. Ωστόσο, ίσως τα πράγματα να ήταν καλύτερα για την ίδια -και τουλάχιστον θα δεχόταν λιγότερες επιθέσεις εκ των αριστερών της- αν είχε φροντίσει κατά τη θητεία της ως μείζων μειοψηφία να κρατήσει χαμηλά τον πήχη της αντιπαράθεσης με την τότε «μνημονιακή» διοίκηση του τέως δημάρχου Βασίλη Ζορμπά, προβάλλοντας ένα λιγότερο ασυμβίβαστο αγωνιστικό «προφίλ»…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet