Παρέμβαση για ανάπλαση Ο.Τ. 9
Ποιότητα Ζωής

Παρέμβαση για ανάπλαση Ο.Τ. 9

Την ώρα που η υπογραφή της σύμβασης για την ανάπλαση του οικοδομικού τετραγώνου 9 βρίσκεται στην τελική ευθεία, εν μέσω συνέχισης των συζητήσεων για το κόστος του έργου, η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ, με ανακοίνωσή της, τονίζει τη σημασία που έχει το έργο για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης και θέτει σειρά ερωτητηματικών για όσους επιθυμούν τη μη υλοποίησή του.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την υπογραφή της σύμβασης της ανάπλασης του οικοδομικού τετραγώνου 9. Ενός έργου στρατηγικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης. Ενός μεγάλου έργου υποδομής που θα αλλάξει ουσιαστικά τη μορφή του κέντρου της Λυκόβρυσης.

Η ανάπλαση χρηματοδοτείται κατά 70% από την Περιφέρεια και κατά 30% από τον Δήμο μας. Περιλαμβάνει μια μεγάλη πλατεία, υπαίθριο θέατρο, κολυμβητική δεξαμενή, αναψυκτήριο, υπόγειο πάρκινγκ και διάφορες άλλες κοινωφελείς χρήσεις.

Με την ανάπλαση αυτή, θα βρουν δικαίωση οι αγώνες των πολιτών, που δώδεκα χρόνια πριν αγωνίσθηκαν για την αποφευχθεί η εξαγορά του χώρου, για κατασκευή εμπορικού πολυώροφου συγκροτήματος, που θα είχε ως αποτέλεσμα την οριστική καταστροφή του κέντρου της πόλης. Μετά από μαζικές συνελεύσεις, οι πολίτες και οι φορείς συμφώνησαν στην εξαγορά του χώρου από τον πρώην Δήμο Λυκόβρυσης, καταθέτοντας αρκετές προτάσεις για τις επιθυμητές χρήσεις και τους τρόπους αξιοποίησης του χώρου. Άλλωστε, οι πολίτες είναι και οι ουσιαστικοί κάτοχοι του χώρου, μιας και αυτοί συναίνεσαν στην εξαγορά του, με το ειδικό τέλος που τους επιβαρύνει.

Ζήσαμε τότε διάφορα παιχνίδια αποτροπής της εξαγοράς του χώρου από τον Δήμο, από ενδιαφερόμενους μεσίτες και ευτυχώς λίγους δημοτικούς παράγοντες. Θα ζήσουμε τώρα νέα παιχνίδια αποτροπής της ανάπλασης από κάποιους δημοτικούς παραγόντες, με ενδιαφερόμενους εργολάβους;

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας, μιας και αυτή υπολείπεται τέτοιων υποδομών, και δεν προσφέρεται για παιχνίδια και προεκλογικές σκοπιμότητες.

Τα ερωτηματικά που τίθενται για το κόστος λειτουργίας είναι εμφανώς προσχηματικά, γιατί υπάρχουν σύγχρονοι τρόποι μεγάλης μείωσης αυτών, με χρήση νέων τεχνολογιών στην κατασκευή (π.χ. Γεωθερμία). Άλλωστε αντίστοιχα κόστη υπάρχουν και στις άλλες υποδομές του Δήμου μας.

Θα τις καταργήσουμε κι αυτές;

Όσο αφορά στο κόστος κατασκευής όλοι θα θέλαμε μείωση αυτού, όχι μόνο κατά 50% αλλά και 80%!

Δεν ακούμε όμως στοιχειοθετημένα επιχειρήματα για αυτό, αλλά παρακολουθούμε μόνο ενέργειες αποτροπής της ανάπλασης.

Καλούμε λοιπόν την δημοτική αρχή να προχωρήσει αποφασιστικά στην πραγματοποίηση του έργου της ανάπλασης του Ο.Τ. 9, με γνώμονα τη διασφάλιση της καλύτερης δυνατής σχέσης κόστους και ποιότητας κατασκευής!

Οι πολίτες και ειδικά η νεολαία της πόλης, το χρειάζονται!

20/1/2014

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet