Συνέλευση απολογισμού μετά… μουσικής από το Σώμα Εθελοντών Χαλανδρίου
Κοινωνία

Συνέλευση απολογισμού μετά… μουσικής από το Σώμα Εθελοντών Χαλανδρίου

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου “γεύτηκαν” τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου τα μέλη του Σώματος Εθελοντών Χαλανδρίου και αλληλέγγυοι πολίτες, που συγκεντρώθηκαν για να κάνουν τον απολογισμό τους και να δεσμευτούν για το μέλλον.

Η συντονίστρια Κρίστι Βαρβέρη παρουσίασε τις δράσεις που αναπτύχθηκαν στη χρονιά που πέρασε, δηλαδή τον καθαρισμό του οικοπέδου του Νομισματοκοπείου, την εκπαίδευση εθελοντών στη χρήση πυροσβεστικών κρουνών, τη συμμετοχή στις περιπολίες για την προστασία της Ρεματιάς, την κατάσβεση της φωτιάς που κατέστρεψε το Θέατρο Ρεματιάς, όπως και τον καθαρισμό του χώρου μετά, στα Ευριπίδεια, το Δίκτυο των Φορέων Αλληλεγγύης, καθώς και τον προγραμματισμό μαθημάτων από εθελοντές.

«Ως Σώμα εθελοντών θα θέλαμε να γίνονται πολύ περισσότερα, όμως χρειάζονται εθελοντές, ενεργοί πολίτες που θα πλαισιώσουν αυτές τις δράσεις” πρόσθεσε η ίδια.

Για το άμεσο μέλλον πρότεινε τη συμμετοχή σε ομάδες εργασίας για την καταγραφή των προβλημάτων της πόλης, την προστασία της Ρεματιάς και τη συμμετοχή σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.

Στη συνέλευση παρέστη και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Αθλητισμού Σέργιος Γκάκας, ο οποίος ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον που δείχνουν οι εθελοντές και οι εθελόντριες στα κοινά και τους/τις προσκάλεσε να συμμετάσχουν στις διαδικασίες για τη διεξαγωγή του Αγώνα Δρόμου Ρεματιάς.

Η βραδιά έκλεισε με μουσική και τραγούδια της δεκαετίας του ‘60 που παρουσίασαν οι τρεις ερασιτέχνες φίλοι μουσικοί Νίκος Χιώτης, Τάκης Σφακιανόπουλος και Κώστας Πολίτης. Οι παρευρισκόμενοι συνέδραμαν το κοινωνικό παντοπωλείο, προσφέροντας τρόφιμα και είδη υγιεινής. Επίσης έκαναν την πρόταση να οργανώνονται συχνότερα τέτοιες συναντήσεις, ώστε να δίνονται περισσότερες ευκαιρίες στους ενεργούς πολίτες να ανταλλάσσουν πληροφορίες και ιδέες και να ενώνουν τις δυνάμεις τους για το καλό της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι το γραφείο του Σώματος Εθελοντών λειτουργεί στη διεύθυνση Παπάγου 7, κάθε Τετάρτη 18.00-21.00. Για επικοινωνία καλέστε τις ίδιες ώρες 210 6899931, e-mail: [email protected].

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet