Μεταφορά γραμμών υψηλής τάσης εκτός του οικιστικού ιστού στη Ν. Πεντέλη
Ποιότητα Ζωής

Μεταφορά γραμμών υψηλής τάσης εκτός του οικιστικού ιστού στη Ν. Πεντέλη

Με πρωτοβουλία της περιφερειάρχου Αττικής, Ρένας Δούρου, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015, στα γραφεία της Περιφέρειας, σύσκεψη των συναρμοδίων φορέων, με αντικείμενο τη μεταφορά γραμμών υψηλής τάσης εκτός του οικιστικού ιστού στη Δημοτική Κοινότητα Νέας Πεντέλης του Δήμου Πεντέλης.

Στη σύσκεψη προήδρευσε η κα Ρένα Δούρου και συμμετείχαν ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτργης Στεργίου- Καψάλης, ο πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), Εμμανουήλ Κορωνιωτάκης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Ιωάννης Μπλάνας και αρμόδιοι επιτελείς από κάθε φορέα.

Κατά τη σύσκεψη εξετάστηκε η δυνατότητα υλοποίησης μεταφοράς των γραμμών υπερυψηλής τάσης που διέρχονται από τον οικιστικό ιστό της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Πεντέλης εκτός οικιστικού ιστού.

Ο ΑΔΜΗΕ δεσμεύτηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πεντέλης, ότι θα καταθέσει στην Περιφέρεια Αττικής μέχρι το τέλος Νοεμβρίου την επικαιροποιημένη μελέτη για την απομάκρυνση των πυλώνων, ούτως ώστε να καταστεί δυνατή η εκτέλεση του έργου.

Σε συνέχεια των παραπάνω οι εμπλεκόμενοι φορείς (Περιφέρεια Αττικής, Δήμος Πεντέλης, ΑΔΜΗΕ) θα δρομολογήσουν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, τις αναγκαίες ενέργειες για:

  • Έγκριση – προώθηση των χρηματοδοτήσεων.
  • Επικαιροποίηση της υφισταμένης μελέτης.
  • Έγκριση των περιβαλλοντικών όρων.

Ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι «εκτιμά απεριόριστα τη λειτουργία της περιφερειάρχου κας Ρένας Δούρου για το θέμα η οποία είναι θετική, ρεαλιστική και προωθεί τη λύση ενός χρόνιου προβλήματος για την Δημοτική Κοινότητα Νέας Πεντέλης, που ταλανίζει επικίνδυνα τους πολίτες της».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet