Σύλλογος Εργατικών: Όχι άλλες διαπιστώσεις – Κάνετε έργα στο ρέμα
Κοινωνία

Σύλλογος Εργατικών: Όχι άλλες διαπιστώσεις – Κάνετε έργα στο ρέμα

Την κραυγή αγωνίας των κατοίκων της περιοχής των Εργατικών Κατοικιών στο Μαρούσι σχετικά με τον εφιάλτη υπερχείλισης του ρέματος Σαπφούς, με τον οποίον ζουν με χρόνια, μεταφέρει, μέσω ανακοίνωσής του, ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος “Ο Άγιος Κωνσταντίνος”.

Καλώντας τους αρμοδίους να σταματήσουν τις διαπιστώσεις και να προχωρήσουν σε έργα, προειδοποιεί ότι “οι επόμενες διαπιστώσεις μπορει να είναι τραγικές:”.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου:

ΡΕΜΑ ΣΑΠΦΟΥΣ  ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ: Όχι άλλες διαπιστώσεις. Κάνετε έργα.

Οι επόμενες διαπιστώσεις μπορεί να είναι τραγικές!

Πολυσυζητημένο θέμα τελευταία, αλλά κανείς δεν το θέτει “υπό το τύπο των ήλων”.

Αναφερόμαστε στο τμήμα του ρέματος πίσω από το μέγαρο του ΟΤΕ. Οι κάτοικοι χρόνια βιώνουν τον εφιάλτη της υπερχείλισης, που ενίοτε εισχωρεί και στα σπίτια τους. Μην βιαστείτε να σκεφτείτε ότι είναι αυθαίρετα. Έχουν ενταχθεί στο Σχέδιο από το 1992 και η πράξη εφαρμογής είναι από το 2002. Δεκατρία χρόνια μετά, το ρέμα απειλεί, ολοένα και διευρυνόμενο. Έχει αγγίξει σχεδόν τους υφιστάμενους βόθρους και με τη συνεχή διάβρωση των πρανών, κινδυνεύουν και τα σπίτια, αν δεν δράσουν σύντομα οι αρμόδιοι.

Δηλαδή:

  1. Συχνό καθάρισμα στο ανοιχτό τμήμα, ειδικά στο σημείο που πρέπει να διέλθει στους αγωγούς κάτω από τη Διονύσου. Αυτό είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας, η οποία υποσχέθηκε ότι θα το υλοποιήσει.
  2. Για να πραγματοποιηθεί αυτό, θα πρέπει να δημιουργηθεί πρόσβαση στο τμήμα αυτό. Σήμερα όλες οι ιδιοκτησίες φτάνουν μέχρι τα πρανή του ρέματος, διότι δεν έχουν δοθεί οι αποζημιώσεις και γενικώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι τακτοποιήσεις τους, ώστε να διανοιχθεί η παραρεμάτια διάβαση, όπως προβλέπεται από το πολεοδομικό σχέδιο.
  3. Θα πρέπει να γίνει τροποποίηση της μελέτης διευθέτησης, στο τμήμα από Χ.Θ. 3+931 έως Χ.Θ. 4+134, μεταξύ Σκρα και Διονύσου, όπου τα σπίτια είναι πολύ κοντά στο ρέμα, για κατασκευή τοιχείου αντιστήριξης, άμεσα. Το ρέμα σ’ αυτό το τμήμα είναι βαθύ και τα πρανή κατακόρυφα. Τα συρματοδέματα, που προτείνει η μελέτη οριοθέτησης, δεν επαρκούν για την αντιστήριξη του πρανούς. Συγχρόνως, τοποθέτηση κεντρικού δικτύου αποχέτευσης, ώστε να αποτραπεί η κατολίσθηση των υφιστάμενων βόθρων.
  4. Επειδή η μελέτη διευθέτησης του ρέματος θα αργήσει διαδικαστικά, ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΝΩΝ.
Σχόλια
  • Ο κ. Κρητικός, εκ μέρους των παραρεμάτιων κατοίκων, πιέζει με αιτήσεις και καταγγελίες προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες από τις αρχές του 2012.
  • Τα περισσότερα σπίτια είναι κατασκευασμένα προ του 1955.
  • Την περιοχή επισκέφθηκαν και εξέτασαν την κατάσταση με προσοχή ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Καραμέρος, με τεχνικό κλιμάκιο από την Περιφέρεια, και ο δημοτικός σύμβουλος από την «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ», Πέτρος Κούκουζας, μετά από κάλεσμα του Συλλόγου της περιοχής «ο Άγιος Κωνσταντίνος» (Αυτοψία του αντιπεριφερειάρχη Β.Τ. Αθηνών στο ρέμα Σαπφούς).
  • Ο Σύλλογος Εργατικών Κατοικιών «ο Άγιος Κωνσταντίνος» θα επιμείνει σε αυτές τις προτάσεις έως την υλοποίησή τους.

Ευχαριστούμε!          

Το Δ.Σ.                            

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet