Δήμος προς Ενότητα: Λαϊκισμός η πρόταση για αύξηση των τελών
Κοινωνία

Δήμος προς Ενότητα: Λαϊκισμός η πρόταση για αύξηση των τελών

Για «λαϊκισμό» από μέρους της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, κάνει λόγο η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου απαντώντας σε ανακοίνωση της παράταξης στην οποία ζητά την αύξηση των δημοτικών τελών στις μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον Δήμο (δημοσίευμα Ενότητα προς Πατούλη: Αυξήστε ΤΩΡΑ τα τέλη στις μεγάλες επιχειρήσεις).

Ο Δήμος στην ακόλουθη ανακοίνωσή του σημειώνει ότι η αύξηση των τελών στις μεγάλες επιχειρήσεις ενδέχεται να τις οδηγήσει σε κλείσιμο ή αλλαγή έδρας και ως εκ τούτου αυτό θα σημάνει μείωση εσόδων για τον Δήμο. «Το Μαρούσι δεν προσφέρεται για πειραματισμούς», αναφέρεται χαρακτηριστικά, αφήνοντας αιχμές για «πειραματισμούς» της κυβέρνησης στη χώρα.

Ο λαϊκισμός βλάπτει σοβαρά τα συμφέροντα της πόλης και του Δήμου μας

Με αφορμή την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Δήμο Αμαρουσίου όπου επαναφέρει την πρότασή της για επιβολή αύξησης ως το 20πλάσιο στα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν στον Δήμο Αμαρουσίου οι μεγάλες επιχειρήσεις της πόλης, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

  • Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σήμερα στα όρια του Δήμου Αμαρουσίου συνεισφέρουν ήδη το 75% των εσόδων που προέρχονται από τα ανταποδοτικά τέλη. Δηλαδή, τα ¾ των συνολικών μας εσόδων από τη συγκεκριμένη πηγή. Ταυτόχρονα, πέραν των ανταποδοτικών τελών που πληρώνουν οι επιχειρήσεις, συνεισφέρουν με πολλούς ακόμη τρόπους στην τοπική κοινωνία και οικονομία (δημιουργία εισοδημάτων, θέσεις απασχόλησης, πληρωμή δημοτικών φόρων, κ.λπ.). Πιστεύουν, λοιπόν, πραγματικά στην παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, ότι πρέπει ο Δήμος Αμαρουσίου να επιβαρύνει περαιτέρω οικονομικά τις επιχειρήσεις; Ή επιμένουν σε μια πρόταση που στερείται μεν λογικής αλλά υπαγορεύεται από τις ξεπερασμένες ιδεολογικές αγκυλώσεις τους;
  • Θα έπρεπε, επίσης, να γνωρίζουν ότι τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της μεγάλης οικονομικής κρίσης, δεκάδες επαγγελματικά κτήρια στα όρια του Δήμου Αμαρουσίου έχουν μείνει κενά, με αποτέλεσμα να υπάρχει σε ετήσια βάση απώλεια εσόδων άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ. Τι μας προτείνουν, λοιπόν, να αυξήσουμε περισσότερο την επιβάρυνση των επιχειρήσεων για να τις οδηγήσουμε κι αυτές σε λουκέτο ή αλλαγή έδρας; Ή να εγγράφουμε στους προϋπολογισμούς μας πλασματικά έσοδα που δεν θα εισπράξουμε ποτέ; Αυτό είναι σοβαρή πολιτική ή λαϊκισμός;

Σε κάθε περίπτωση ξεκαθαρίζουμε ότι η σημερινή διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου:

  • Δεν θα πέσει στην παγίδα του λαϊκισμού, όπως συνειδητά κάνουν τα στελέχη της δημοτικής παράταξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
  • Δεν θα επιτρέψουμε να κλείσουν επιχειρήσεις στην πόλη μας, να χαθούν θέσεις απασχόλησης και έσοδα για τον Δήμο, για να ικανοποιηθούν οι ιδεολογικές προκαταλήψεις κι αγκυλώσεις κάποιων ελάχιστων συμπολιτών μας, που προφανώς αγνοούν πως λειτουργεί η πραγματική οικονομία.

Ήδη πληρώσαμε και εξακολουθούμε να πληρώνουμε ακριβά ως χώρα και ως κοινωνία τους τελευταίους μήνες την ανεπάρκεια κάποιων μαθητευόμενων μάγων, οι οποίοι αποδείχθηκαν ανίκανοι να διαχειριστούν τα μεγάλα και σύνθετα προβλήματα της οικονομίας μας. Ας παραδειγματιστούμε από την αποτυχία τους κι ας μην επιτρέψουμε να επαναληφθούν τα ίδια λάθη και στην πόλη μας.

Το Μαρούσι δεν προσφέρεται για πειραματισμούς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet