Για Μπαλτάκο… ο ΣΥΡΙΖΑ Λυκόβρυσης – Πεύκης
Πολιτική

Για Μπαλτάκο… ο ΣΥΡΙΖΑ Λυκόβρυσης – Πεύκης

Δελτίο Τύπου, σχετικά με την πολύβοη υπόθεση του βίντεο με τον, μέχρι πρότινος, γενικό γραμματέα της Κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο και τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, εξέδωσε η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Ανακοίνωση:

ΕΚΛΕΚΤΕΣ ΦΙΛΙΕΣ…

«Πες μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι» λέει θυμόσοφα ο λαός μας. Κι αν η Αριστερά φώναζε εδώ και πολύν καιρό για την ακροδεξιά ομάδα που αποτελεί το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά χωρίς να ιδρώνει κανενός το αυτί ήλθε με κραυγαλέο τρόπο να την επιβεβαιώσει το βιντεάκι του Ηλία Κασιδιάρη.

Ως γνώριμοι από καιρό, ως φιλαράκια κολλητά αυτός και ο Μπαλτάκος εμφανίζονται να συζητούν, να ανταλλάσσουν ιδέες και απόψεις για το πώς θα χαλιναγωγηθεί το φρόνημα του λαού, ώστε να μην αποκτήσει προβάδισμα στη διεκδίκηση της κυβερνητικής εξουσίας ένα πολιτικό κόμμα αντίθετο ιδεολογικά με το συνάφι Σαμαράς-Βενιζέλος-Ακροδεξιά. Αναδεικνύεται έτσι από το βίντεο, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι η Χρυσή Αυγή αποτελούσε και αποτελεί το πιο ισχυρό δεκανίκι του συστήματος εξουσίας που κυβερνά τον τόπο, παρά τις κραυγές της για αντισυστημική πολιτική οργάνωση: αν δεν κορυφωνόταν η εγκληματική της δράση με τη στυγερή δολοφονία του Φύσσα καμιά δίωξη δεν θα ασκούνταν στα “δικά” τους παιδιά. Η ομολογία του Μπαλτάκου για την ανυπαρξία, τότε, επιβαρυντικών στοιχείων σε βάρος των μη προφυλακισθέντων στελεχών της Χρυσής Αυγής καταδεικνύει όμως και μιαν άλλη πλευρά του θέματος. Την απροθυμία των διωκτικών αρχών να συνδράμουν το έργο της δικαιοσύνης στην προσπάθειά της να παραπέμψει τους χρυσαυγίτες στην κρίση δικαστών για τα εγκλήματά τους, παρά τη σωρεία των επιβαρυντικών στοιχείων που έχουν στη διάθεσή τους και τα οποία εξακολουθούν φαίνεται να κρατούν (αστυνομία, ΚΥΠ κ.λπ.) στα συρτάρια τους.

Ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Τάκης Μπαλτάκος, δηλ. το δεξί (ή ακροδεξί;) χέρι της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, ο άνθρωπος που χωρίς τη δική του υπογραφή κανένα νομοσχέδιο δεν μπορούσε να κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση, άραγε δρούσε χωρίς τη συγκατάθεση του πρωθυπουργού; Ποιος νοήμων πολίτης πείθεται γι΄ αυτό;

Αν η υπόθεση Μπαλτάκου-Κασιδιάρη πρόκειται, κατά τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Ε. Βενιζέλο, για “δευτερεύον θέμα”, πρωτεύον για την ελληνική κοινωνία είναι να μας αδειάζουν τη γωνιά οι εκλεκτοί φίλοι των χρυσαυγιτών που μας κυβερνούν. Να μας αδειάσουν τη γωνιά το συντομότερο μπας και καταφέρουμε να ανασυγκροτήσουμε τον τόπο οικονομικά, πολιτικά και δημοκρατικά πριν να είναι πολύ αργά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet