Συνεργασία Συλ. «Η Πεύκη» και Τμήματος Πολιτισμού
Πολιτισμός

Συνεργασία Συλ. «Η Πεύκη» και Τμήματος Πολιτισμού

Το Διοικητικο Συμβούλιο του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Πεύκη» συναντήθηκε, κατόπιν αιτήσεως του, την Τετάρτη 2 Απριλίου, με την κοινωνιολόγο, επικεφαλής του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τούλα Τράνακα. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση του Συλλόγου για το σύνολο των δραστηριοτήτων του Τμήματος και η αντίστοιχη ενημέρωση για τις σχετικές δραστηριότητες και δυνατότητες του Συλλόγου.

Η κ. Τ. Τράνακα ενημέρωσε το Δ.Σ. του Συλλόγου ότι έχει τοποθετηθεί στον Δήμο από τον Μάρτιο του 2013 για τη στελέχωση του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού που δημιουργήθηκε στον Δήμο στα πλαίσια του νέου οργανογράμματος, σύμφωνα με το πρόγραμμα Καλλικράτης.

Το Τμήμα αποτελείται από τα Γραφεία:

  1. Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας.
  2. Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.
  3. Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Πολιτισμού.
  4. Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας.

Το Τμήμα προγραμματίζει και καλύπτει υπηρεσιακά τις κεντρικές δραστηριότητες του Δήμου τις σχετικές μ΄αυτά τα θέματα. Μεταξύ των δραστηριοτήτων που υποστηρίζει είναι το Κοινωνικό Παντοπωλείο, η επιτροπή Έκτακτης Οικονομικής Ενίσχυσης Δημοτών, σεμινάρια και ενέργειες διασύνδεσης για ενίσχυση προσπαθειών ανέργων να βρουν δουλειά, ο συντονισμός με ανεξάρτητους φορείς για λειτουργία προγραμμάτων ΕΣΠΑ, όποτε αυτό είναι αναγκαίο, το πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διά Βίου Μάθησης, κ.ά. Επίσης υποστηρίζει υπηρεσιακά μερικές αρμοδιότητες που υπήρχαν ή μεταφέρθηκαν στον Δήμο, όπως π.χ. Βιβλιάρια Απορίας, Άδειες Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών, Ωδείων κ.λπ.

Η κ. Τ. Τράνακα τόνισε ότι ο Δήμος στηρίζετε στον εθελοντισμό σε αρκετές δράσεις όπως π.χ. το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Ενημερώσαμε ότι ο Σύλλογος μας, στην περίοδο που περνάμε, έχει βάλει πρώτη προτεραιότητα του, ενέργειες διατήρησης του κοινωνικού ιστού. Αναφερθήκαμε στην πρώτη εκδήλωση φορέων για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου την άνοιξη του 2012, όταν ήταν ακόμη στα σπάργανα του, και την συνεχή οικονομική ενίσχυση του μέσω της συμμετοχής στις πρωτοβουλίες του. Αναφερθήκαμε επίσης στο πρόγραμμα του Συλλόγου, «Καλοκαιρινή Παρέα» για καλοκαιρινή δημιουργική απασχόληση μαθητών Γυμνασίου. Τέλος ενημερώσαμε για την δυνατότητα που έχει ο Σύλλογος μας να συνεργαστεί με τον Δήμο σε κοινωνικά προγράμματα ΕΣΠΑ, επειδή έχει την απαιτούμενη διαχειριστική επάρκεια και την προηγούμενη επιτυχημένη συνεργασία.

Το Δ.Σ. και η κ. Τ. Τράνακα κατέληξαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου, ότι υπάρχει δυνατότητα συνεργιών μεταξύ του Τμήματος και του Συλλόγου, είτε μέσω εθελοντικής δράσης, είτε μέσω προβολής δραστηριοτήτων εκατέρωθεν, είτε μέσω συνεργασιών στα πλαίσια του ΕΣΠΑ και της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet