Η ΑΔΕΔΥ στο πλευρό των πέντε υπό έκδοση Ελλήνων φοιτητών
Κοινωνία

Η ΑΔΕΔΥ στο πλευρό των πέντε υπό έκδοση Ελλήνων φοιτητών

Συγκέντρωση συμπαράστασης προς τους πέντε φοιτητές που συνελήφθησαν τον περασμένο Νοέμβριο στην Αθήνα κατόπιν ιταλικού αιτήματος για έκδοσή τους στην Ιταλία όπου προσήχθησαν στη διάρκεια συγκέντρωσης την Πρωτομαγιά, οργανώνει η ΑΔΕΔΥ.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016 στις 10 το πρωί στο Εφετείο της Αθήνας (Λ. Αλεξάνδρας και Κυρίλλου Λουκάρεως 14).

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της 12ης Νοεμβρίου οι πέντε έλληνες φοιτητές, κάτοικοι Αγίας Παρασκευής, συνελήφθησαν στην Αθήνα κατόπιν εντάλματος των ιταλικών Αρχών. Η ιταλική Αστυνομία τούς είχε προσαγάγει σε συγκέντρωση στο Μιλάνο και στη συνέχεια απέστειλε στις ελληνικές Αρχές αίτημα έκδοσής τους για να δικαστούν στην Ιταλία.

Σύμφωνα με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, «η διαδικασία δίωξης σε βάρος πολιτών από άλλο κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, με αφορμή τη συμμετοχή τους σε πρωτομαγιάτικη απεργιακή διαδήλωση, είναι πραγματικά πρωτοφανής. Η αποτροπή αυτής της ακραίας κατασταλτικής μεθόδευσης αφορά κάθε άνθρωπο και την υπεράσπιση του δικαιώματός του να συμμετέχει σε κοινωνικούς αγώνες και κινητοποιήσεις».

Η ΑΔΕΔΥ εκφράζει την αλληλεγγύη της στους πέντε φοιτητές και καλεί την ελληνική κυβέρνηση «να μην λειτουργήσει ως τμήμα των μηχανισμών καταστολής, στο πλαίσιο των επιταγών ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των παγκόσμιων τρομονόμων».

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet