Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Αθανασίου στον ομώνυμο Ι.Ν. Χαλανδρίου
Κοινωνία

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Αθανασίου στον ομώνυμο Ι.Ν. Χαλανδρίου

Τη μνήμη του Αγίου Αθανασίου τίμησε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος παρακολουθώντας τη Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Ιερό Ναό της πόλης, προεξάρχοντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Στην ίδια τελετή παρέστη και ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Χαλανδρίου Θανάσης Κιούσης, Ευγενία Κατούφα, Μαρία Λοτσάρη και Γιάννης Λαδόπουλος. Μετά τη Θεία Λειτουργία ο αρχιεπίσκοπος χειροτόνησε σε αρχιμανδρίτη τον Χαλανδραίο πατέρα Νεκτάριο, διακεκριμένο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, για το ποιμαντικό και κοινωνικό του έργο.

Απαντώντας στην προσφώνηση του πρωτοπρεσβύτερου πατέρα Λάμπρου, ο αρχιεπίσκοπος έδωσε μήνυμα ελπίδας στον λαό που δοκιμάζεται, λέγοντας «Να μην μας πιάνει πανικός. Αν είμαστε ενωμένοι, σκεφτόμαστε ο ένας τον άλλο και δεν σταματάμε να αγωνιζόμαστε, θα έρθουν και πάλι οι μέρες που νοσταλγούμε».

Στη συνέχεια οι επίσημοι παρέστησαν στην τελετή για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ναού Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου, η χορωδία του οποίου ερμήνευσε κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια της πατρίδας μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet