Συνάντηση Ενότητας με τον Γ. Τσιρώνη για τον ΧΕΥ Νερατζιώτισσας
Ποιότητα Ζωής

Συνάντηση Ενότητας με τον Γ. Τσιρώνη για τον ΧΕΥ Νερατζιώτισσας

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη είχε την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016 αντιπροσωπεία της παράταξης Ενότητα Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι, αποτελούμενη από τον επικεφαλής της Λευτέρη Μαγιάκη και τους δημοτικούς συμβούλους Κατερίνα Ψάλτη και Πέτρο Κούκουζα.

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη και η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών Αμαρουσίου Σμαρώ Κιούση.

Η παράταξη ανέπτυξε στον Υπουργό τις θέσεις της σχετικά με την εκδοθείσα από την Υπηρεσία Δόμησης (ΥΔΟΜ) Αμαρουσίου άδεια δόμησης κτηρίου γραφείων επιφάνειας περίπου 5.000 τ.μ. στον ΧΕΥ Νερατζιώτισσας και τους λόγους για τους οποίους πρέπει, σύμφωνα με την παράταξη, να ανακληθεί.

Τόνισε ότι η υπουργική απόφαση Ταγαρά της 23-1-2015 με την οποία δόθηκαν χρήσεις γης στο εν λόγω οικόπεδο είναι σε αντίθεση με τον νόμο 2445/96 που καθόρισε τις χρήσεις γης στον ΧΕΥ και συνεπώς πρέπει να καταργηθεί.

Επιπλέον η παράταξη επεσήμανε ότι η γνωμοδότηση του ΚΕΣΑ βάσει της οποίας εγκρίνεται η αύξηση του συντελεστή δόμησης κατά 20% είναι, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης, «αναιτιολόγητη, αφού όχι μόνο δεν βελτιώνει το περιβαλλοντικό ισοζύγιο της περιοχής, αλλά αντίθετα το επιβαρύνει ακόμα περισσότερο από ότι είναι σήμερα».

Ο υπουργός δεσμεύτηκε, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, να εξετάσει την υπόθεση και ταυτόχρονα να απαντήσει στο από 18-1-2016 έγγραφο γης παράταξης προς την ΥΔΟΜ Αμαρουσίου το οποίο και του κοινοποιήθηκε την ίδια ημέρα.

Τέλος, για το θέμα των χρήσεων γης και στα υπόλοιπα δύο ΧΕΥ του Αμαρουσίου αλλά και στις υπόλοιπες δημόσιες εκτάσεις και κτήρια της πόλης, που έχουν διαβιβαστεί προς πώληση στο ΤΑΙΠΕΔ, ο υπουργός εξέφρασε τη θέση ότι «θα πρέπει να εξεταστεί προηγουμένως η φέρουσα ικανότητα των συγκεκριμένων περιοχών καθώς και οι πολεοδομικές, κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες της περαιτέρω δόμησης στους ανωτέρω χώρους, ενώ θα ληφθεί σοβαρά υπόψη και η πολιτική βούληση του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας για τις χρήσεις των χώρων αυτών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet