Video

“Δρούμε καθημερινά με τους ενεργούς πολίτες” – VIDEO

 Συνέντευξη της υποψηφίας δημάρχου, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ για Λυκόβρυση-Πεύκη, Μαρίας Γώγου στο enypografa.gr.

 

 

Ποια είναι τα πέντε βασικότερα προβλήματα της πόλης στα οποία ο συνδυασμός σας θα δώσει προτεραιότητα εάν ασκήσει διοίκηση την επόμενη πενταετία;

Πέντε είναι οι τομείς προτεραιότητάς μας.

Πρώτον, η οικονομική εξυγίανση του Δήμου μας. Δυστυχώς και παρά τη μεγάλη προσπάθεια του απερχόμενου δημάρχου, θα παραλάβουμε έναν Δήμο στα όρια της πτώχευσης.

Δεύτερον, τα ζητήματα της κοινωνικής αλληλεγγύης σε όλη τους την έκταση.

Τρίτον, τα θέματα που αγγίζουν την παιδεία και αφορούν στον Δήμο μας.

Τέταρτον, το περιβάλλον. Στον Δήμο μας έχουμε την ευτυχία να υπάρχουν τρία δάση, αρκετά άλση και χώροι γενικά πρασίνου. Η συνεχής επαγρύπνηση και μάλιστα στην εποχή μας, είναι πρώτης προτεραιότητας θέμα.

Πέμπτον βασικό θέμα που θα αντιμετωπίσουμε είναι ο αθλητισμός και ο πολιτισμός, δυο τομείς που την τελευταία περίοδο γνωρίζουν μεγάλη ανάπτυξη και είναι στις προτεραιότητές μας, σε συνεργασία πάντα και με τους συλλόγους του Δήμου μας.

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την κοινωνική λειτουργία του Δήμου ποιες αλλαγές σκοπεύετε να προωθήσετε;

Η Κοινωνική Μέριμνα σήμερα χρειάζεται την πλατύτερη δυνατή συναίνεση της τοπικής κοινωνίας, έχει ανάγκη από εθελοντική προσφορά, από διαρκή βούληση για στήριξη του συνανθρώπου.

Είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη να διατηρήσουμε τις υπάρχουσες δομές, αλλά και να αναπτύξουμε ένα δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών, που σήμερα ή απουσιάζει παντελώς ή λειτουργεί αναποτελεσματικά, που να συμβάλλει βάσιμα:

Στην αύξηση της απασχόλησης με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την τόνωση της τοπικής αγοράς.

Στην πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας.

Στην παροχή υπηρεσιών υγείας, πρόνοιας, νοσηλευτικής και κοινωνικής φροντίδας μέσα από ένα εθελοντικό δίκτυο γιατρών, φαρμακοποιών, κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων, φυσιοθεραπευτών, νοσηλευτών και οικογενειακών βοηθών.

Στην προσφορά εθελοντικών νομικών υπηρεσιών σε πληττόμενους από τη σημερινή οικονομική κρίση.

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης πρέπει να αποτελέσει και θα αποτελέσει νησίδα ανθρωπιάς. Βασικός μοχλός επίτευξης του στόχου μας, όπως είπα, είναι ο εθελοντισμός. Θα ιδρύσουμε στον Δήμο μας Γραφείο Εθελοντισμού που θα μεριμνά για την ευαισθητοποίηση, ενθάρρυνση, ενεργοποίηση, στήριξη και συντονισμό αυτοτελών εθελοντικών οργανώσεων, μεμονωμένων εθελοντών, και θα αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για εθελοντικές δράσεις στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Η πρωτοβουλία μας αυτή δεν προέκυψε ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης, αλλά βασίζεται στην πεποίθησή μας ότι ο εθελοντισμός είναι ο δείκτης του πολιτισμού μιας κοινωνίας. Αποτελεί βασικό στοιχείο του κοινωνικού ιστού κι ένα μέσο για βελτίωση της ποιότητας ζωής. Με δεδομένο μάλιστα ότι στις μέρες μας δεν έχει πλαίσια και όρια, αλλά μπορεί να πάρει διάφορες μορφές και διαστάσεις ανάλογα με τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες και το επίπεδο του πολιτισμού.

Με τον τρόπο αυτό η πολιτική κοινωνικής αλληλεγγύης θα επεκταθεί για την υποστήριξη στον συνάνθρωπο, τον γείτονα, τον νέο, τον άνεργο, τον κοινωνικά και οικονομικά αποκλεισμένο, τα άτομα με μαθησιακές δυσκολίες, τα άτομα της τρίτης ηλικίας και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Γνωρίζουμε ότι οι ανάγκες των συμπολιτών μας είναι πάρα πολύ μεγάλες και μεγαλώνουν διαρκώς.

Aπό ποιες πηγές σκοπεύετε να αντλήσετε χρηματοδότηση για την υλοποίηση των παρεμβάσεών σας προκειμένου να επιλύσετε τα παραπάνω προβλήματα;

Όπως σας είπα στην αρχή, το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα παραλάβουμε είναι οι ανύπαρκτες οικονομικές δυνατότητες του Δήμου. Καταλαβαίνουμε πολύ καλά και το τονίζουμε σε κάθε μας επαφή με τους πολίτες του Δήμου μας, ότι ελάχιστα από αυτά που προηγουμένως ανέφερα θα μπορούσαν να υλοποιηθούν. Γι’ αυτό θα ζητήσουμε, θα απαιτήσουμε και θα επιβάλλουμε, μαζί με τους ενεργούς πολίτες που εμπιστευόμαστε και θέλουμε μαζί μας, από την Πολιτεία την ίδια νομοθετική ρύθμιση που έχει ήδη κάνει για 250 και πλέον Δήμους της χώρας μας. Πιστεύουμε ότι είμαστε σε θέση να το καταφέρουμε. Έχουμε ήδη κάνει τις επαφές μας με τα αρμόδια υπουργεία και είμαστε βέβαιοι ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα έχουμε τη νομοθετική ρύθμιση που απαιτείται.

Πέραν φυσικά των παραπάνω θα εκμεταλλευτούμε κάθε ευρωπαϊκό ή εθνικό πρόγραμμα υπάρχει και βεβαίως του ΕΣΠΑ 2014-2020. Για τον σκοπό αυτό αμέσως όταν αναλάβουμε τη διαχείριση του Δήμου μας θα ιδρύσουμε άμεσα αυτοτελές Γραφείο Εθνικών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, που θα ανιχνεύει τις προοπτικές της Ε.Ε. και τις δυνατότητες αξιοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων και πόρων.

Ποιο είναι το στοιχείο που πιστεύετε ότι διαφοροποιεί τον δικό σας συνδυασμό από τους υπόλοιπους που επίσης διεκδικούν την ψήφο των δημοτών;

Εκείνο που μας διαφοροποιεί ριζικά από όλους τους υπόλοιπους συνδυασμούς στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης είναι το ότι η παράταξή μας ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, δημιουργήθηκε από τη βαθειά επιθυμία των πολιτών του Δήμου μας για συνεύρεση όλων των ενεργών πολιτών, μακριά από κομματικούς και αυτοδιοικητικούς εναγκαλισμούς, με στόχο την δημοκρατική, ανοικτή και αποτελεσματική διαχείριση των δικών μας προβλημάτων.

Έτσι η παράταξή μας δημιουργήθηκε από δημοτικούς συμβούλους που βρίσκονταν μέχρι πρότινος σε αντίθετες παρατάξεις και απέναντι έδρανα, αλλά και από πάρα πολλούς νέους και ενεργούς συμπολίτες μας, άνδρες και γυναίκες, με γνώσεις, προσόντα και διάθεση για δουλειά.

Ο συνδυασμός μας καλύπτει όλο το φάσμα της ελληνικής κοινωνίας από τους άνεργους και τους νέους, τους επιστήμονες και την Τρίτη ηλικία, τους υπαλλήλους και τους επιχειρηματίες.

Η παράταξή μας δεν ανδρώθηκε σε αυτοδιοικητικές σχολές, αλλά δρώντας καθημερινά μαζί με τους ενεργούς πολίτες του Δήμου μας για την επίλυση των προβλημάτων του.

Μοναδική μας υπόσχεση το ότι, με διαρκή διάλογο με τους πολίτες, θα επεξεργαζόμαστε και θα επιβάλλουμε τις λύσεις που θέλουμε, για μας και τα παιδιά μας.

Ποιο θεωρείτε ως το μεγαλύτερο διακύβευμα για την πόλη σας σε αυτές τις εκλογές;

Μα σας το είπα ήδη. Η ανεξαρτησία του Δήμου από κομματικούς και αυτοδιοικητικούς ή άλλους εναγκαλισμούς και η λειτουργία του με μόνο γνώμονα το καλώς εννοούμενο συμφέρων των δημοτών του.

Οι δύο πόλεις μας, η Λυκόβρυση και η Πεύκη, έχουν πολλά κοινά στοιχεία και κυρίως είναι πόλεις όπου ακόμα υπάρχουν γειτονιές. Θα ήταν καταστροφή η ένταξή τους σε πολύ μεγαλύτερους Δήμους της περιοχής μας, όπως κάποιοι εντέχνως προωθούν. Και φυσικά τεράστιο λάθος η μετατροπή τους σε μοχλό επιβολής των αντιλαϊκών μέτρων της μνημονιακής κυβέρνησης. Αυτό, εμείς, σε απόλυτη ταύτιση με τους ενεργούς πολίτες του Δήμου μας, δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet