Κοπή πίτας σε αγωνιστικό «μοτίβο» για την Ένωση Γονέων
Κοινωνία

Κοπή πίτας σε αγωνιστικό «μοτίβο» για την Ένωση Γονέων

Πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας της Ένωσης Γονέων Σχολείων του Δήμου Αγίας Παρασκευής την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016.

Φέτος αποφασίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο η κοπή της πίτας να γίνει στο ΕΠΑΛ, αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα μεταστέγασης του σχολείου στο μισοτελειωμένο κτήριο στο οικόπεδο του πρώην Μπαρμπίκα. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης «είκοσι χρόνια τα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης διεκδικούν αρχικά την ανέγερση και τώρα την αποπεράτωση του κτηρίου. Ένα κτήριο που θα ήταν στολίδι για την πόλη μας αλλά  δυστυχώς εδώ και κάποια χρόνια στέκεται φάντασμα 200 μέτρα από το τωρινό κτήριο και τα 350 παιδιά με τους 40 εκπαιδευτικούς ζουν σε απαράδεκτες συνθήκες».

Από πλευράς της Ένωσης ο αντιπρόεδρος Α. Παπάζογλου άνοιξε την εκδήλωση και ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την ανταπόκρισή τους. Η πρόεδρος Εύη Ματιάτου-Χατζοπούλου έκανε χαιρετισμό καθώς και μια μικρή αναδρομή στην ιστορία του κτηρίου που βρίσκεται στον χώρο του πρώην Μπαρμπίκα. Στο τέλος προέτρεψε τους φορείς, τη δημοτική Αρχή, τις παρατάξεις, τους  Συλλόγους Γονέων, τις Διευθύνσεις μαζί με την Ένωση να διεκδικήσουν όλοι μαζί τη δημοπράτηση του κτηρίου. Έτσι, τόνισε «θα υπάρξει αποτέλεσμα θετικό για την πόλη μας, για τα παιδιά μας, τη νεολαία μας αλλά και για την εκπαιδευτική κοινότητα».

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Ν. Καλαντζόπουλος, η διευθύντρια του Ε.Κ. Μ. Κριεμπάρδη, ο  υποδιευθυντής κ. Ντάβος, η καθηγήτρια κ. Παπαγεωργοπούλου και ο πρώην διευθυντής Θ. Μπουρλιάσκος. Από πλευράς Συλλόγου Γονέων χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος Ι. Λιατόπουλος.

Η πρόεδρος της Ένωσης έκοψε τα κομμάτια της πίτας και με τη βοήθεια των παρευρισκομένων προσκεκλημένων τα μοίρασε. Ο κάθε προσκεκλημένος απηύθυνε χαιρετισμό.

Το φλουρί από την κεντρική πίτα έπεσε στο 4ο Λύκειο και το δώρο το πήρε ο κ. Νεκταρίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων. Το ένα φλουρί από τα κομμάτια που μοιράστηκαν το κέρδισε ο κ. Παπαλουκάς πρώην διευθυντής του ΕΠΑΛ. Το άλλο,  μέχρι την έκδοση της σχετικής ανακοίνωσης, δεν είχε βρεθεί. Τα δώρα για τα φλουριά ήταν χορηγία του καταστήματος Μπαλάντα της κ. Κοσκολού-Ζιώγα Αλέκας.

Στην εκδήλωση παρευρίσκοντο και έδωσαν τη δική τους πινελιά:

Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Ι.  Σταθόπουλος, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Π. Γκόνης, η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Ε. Πετσατώδη, η πρόεδρος της Α/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής και μέχρι τον Μάιο του 2015 πρόεδρος της Ένωσης Αύρα Μπασακίδου-Καράμπελα και ο πρόεδρος της Β/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Β. Τραυλός, ο αντιπρόεδρος της Α/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής και εκπρόσωπος της παράταξης Αγία Παρασκευή η πόλη μας Γ. Μαργαρίτης, ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπρόσωπος της παράταξης Συμμαχία Ευθύνης Γ. Μυλωνάκης, ο αρχηγός της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση και εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ Α. Γκιζιώτης, ο αρχηγός της παράταξης Μια Γενιά μπροστά Α. Μουστόγιαννης, ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ και δημοτικός σύμβουλος Σ. Παπαμιχαήλ, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Φ. Αλεξόπουλος, ο διευθυντής εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας Θ. Φαλούκας, ο σχολικός σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π. Γαλάνης, η πρόεδρος του σωματείου «Ο  Περικλής» Μ. Σταυροπούλου, οι παλαίμαχοι πρόεδροι της Ένωσης Λ. Ριτζάκης και Σ. Θεοδώρου, η πρόεδρος των εργαζομένων ΣΕΔΑΠ Σ. Τζανίνη, η πρόεδρος Συλλόγου Γονέων των Παιδικών Σταθμών Β. Πλατανιά, οι  εκπρόσωποι από τον Σύλλογο Κατοίκων Τσακού Ι. Κουτσουρά και Δ. Αυγερόπουλος, η εκπρόσωπος από τον Σύλλογο Κοντοπεύκου Α. Ζιώγα-Κοσκολού και η πρόεδρος του Γυναικείου Συλλόγου Ρ. Αποστολοπούλου. Η διοίκηση της Ένωσης με ανακοίνωσή της ζητεί συγγνώμη για «όσους ξέχασε ή δεν είδε στη φιλόξενη αλλά μικρούλα αίθουσα του ΕΠΑΛ».

Ξεχωριστή φυσικά η παρουσία των μελών της Ένωσης, των Συλλόγων Γονέων καθώς και των αντιπροσώπων των Συλλόγων στην Ένωση, η πραγματική δύναμη της Ένωσης. Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση τα μέλη της Ένωσης από όλα τα σχολεία που δήλωσαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «για άλλη μια φορά αγωνιστική και διεκδικητική εγρήγορση ιδιαίτερα για το ΕΠΑΛ αλλά και για όλα τα σχολεία». Παρευρέθηκαν οι πρόεδροι ή εκπρόσωποι των Συλλόγων γονέων των σχολείων της πόλης ως εξής: 3ο Νηπιαγωγείο Ολ. Καραλή, 1ο  Δημοτικό Ι. Τσάρα, 2ο Δημοτικό Π. Πολυμένης, 3ο Δημοτικό Σ. Ντούγια, 4ο Δημοτικό Λ. Χαλιώτη-Παπαγεωργίου, 5ο /11ο Δημοτικό Κ. Οικονομίδη, 6ο Δημοτικό Π. Κυριαζή και Χ. Μανουσάκης, 7ο Δημοτικό Κ. Βλαχόπουλος, 8ο Δημοτικό Ι. Χαρτά, 9ο Δημοτικό Α. Γκουντάρα, 1ο  Γυμνάσιο Α. Μοσχόβης, 2ο Γυμνάσιο Α. Βαρθολομαίου, 3ο Γυμνάσιο Γ. Μητσάκης, 4ο Γυμνάσιο Α. Γκουντάρα, 5ο Γυμνάσιο Γ. Κρητικίδης, 1ο Λύκειο Σ. Πάλλης, 2ο Λύκειο κ. Αλεξάκης, 3ο Λύκειο Μ. Βαληλής, 4ο Λύκειο Γ. Νεκταρίδης που παρέλαβε και το κομμάτι των Κωφών και Βαρήκοων, ΕΠΑΛ κ. Λιατόπουλος και πλήθος κόσμου, μέλη διοικητικών συμβουλίων, φίλοι και μέλη της Ένωσης.

Η Ένωση ευχαριστεί όλους όσοι προσήλθαν και έδωσαν το «παρών».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης υπόσχεται ότι δεν θα εφησυχάσει μέχρι να δει τη μεταστέγαση του ΕΠΑΛ και καλεί τη δημοτική Αρχή να συντονίσει τους αγώνες διεκδικώντας όλοι μαζί την επίτευξη αυτού που δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν όλες οι άλλες δημοτικές αρχές μέχρι σήμερα. Τα παιδιά μας αξίζουν ένα καλύτερο αύριο. Μόνο έτσι θα μπορούμε να τα κοιτάμε στα μάτια».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet