Έρχεται το… ματωμένο φεγγάρι
Περιβάλλον

Έρχεται το… ματωμένο φεγγάρι

Ολική έκλειψη της Σελήνης αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Μεγάλη Τρίτη 15 Απριλίου και σύμφωνα με τη NASA, το φεγγάρι πρόκειται να γίνει κατακόκκινο.

Το αστρονομικό αυτό φαινόμενο, που θα «βάψει» κόκκινο το φεγγάρι, ονομάζεται και «ματωμένο φεγγάρι». Αυτή που θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Τρίτη είναι μόνον η πρώτη σε μια σειρά από τέσσερις διαδοχικές ολικές εκλείψεις που αναμένονται μέσα στους επόμενους μήνες.

Το φεγγάρι κατά τη διάρκεια της έκλειψης περνά μέσα από τη γήινη σκιά και έτσι παίρνει κόκκινο χρώμα.

Τα τέσσερα ματωμένα φεγγάρια θα συμβούν ανά διαστήματα περίπου έξι μηνών, τις ημερομηνίες 15 Απριλίου 2014, 8 Οκτωβρίου 2014, 4 Απριλίου 2015 και 28 Σεπτεμβρίου 2015.

Όπως εξηγεί η NASA, το φαινόμενο της ολικής έκλειψης της Σελήνης είναι σχετικά σπάνιο, αφού «γίνονται περίπου δύο σεληνιακές εκλείψεις ανά έτος, ωστόσο οι περισσότερες από αυτές δεν είναι ολικές και περνούν σε μεγάλο βαθμό απαρατήρητες».

Λόγω του φαινομένου το Διαδίκτυο έχει κατακλειστεί από προφητείες, προλήψεις, επιστημονικά συμπεράσματα και από σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Πολλοί μιλούν για τη Δευτέρα Παρουσία, ενώ άλλοι για το τέλος του κόσμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet