Δ. Φωκιανός: “Να γίνει διάλογος ουσίας…”
Πολιτική

Δ. Φωκιανός: “Να γίνει διάλογος ουσίας…”

Με δελτίο Τύπου που εξέδωσε, ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης Δημήτρης Φωκιανός παρεμβαίνει στα προεκλογικά δρώμενα, ξεκαθαρίζοντας τη θέση του σε ό,τι αφορά τους κανόνες διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα, αλλά και στηλιτεύοντας πολιτικές που, κατά τον ίδιο, δεν ωφελούν την πόλη και τους δημότες. Ακολουθεί το σχετικό δελτίο Τύπου.

Οι Δημοτικές Εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 και ενδεχομένως οι επαναληπτικές της 25ης Μαΐου 2014, θα αναδείξουν τη νέα Δημοτική Αρχή, το νέο Δημοτικό Συμβούλιο και τα Τοπικά Συμβούλια. Η ανάληψη των καθηκόντων τους έχει ημερομηνία έναρξης την 1ης Σεπτεμβρίου 2014 και διάρκεια πέντε ετών. Συνεπώς μέχρι 31 Αυγούστου 2014 ασκεί τα καθήκοντά της η Παρούσα Δημοτική Αρχή.

Η προεκλογική περίοδος που έχει ανεπίσημα αρχίσει εδώ και λίγους μήνες χαρακτηρίζεται από μια έντονη κινητικότητα και ώσμωση προσώπων και παρατάξεων, που έχουν δημιουργήσει το νέο δημοτικό σκηνικό και τις νέες Δημοτικές παρατάξεις, που θα διεκδικήσουν την ψήφο των Δημοτών στις Δημοτικές Εκλογές.

Η μη συμμετοχή μου στις επόμενες δημοτικές εκλογές, μετά από 12 χρόνια θητείας στο τιμητικό αξίωμα του Δημάρχου, είναι εύλογο να γίνει αφετηρία για ανακατατάξεις στο δημοτικό σκηνικό. Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές η πλειοψηφούσα παράταξή μας ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ – ΠΕΥΚΗΣ δεν έχει ΕΝΙΑΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗ. Στις διαδικασίες που έγιναν εντός παράταξης δεν είχα καμιά συμμετοχή και τελικά οι συνάδελφοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι επέλεξαν να εκφραστούν σε διαφορετικές παρατάξεις, ενώ μερικοί δεν θα συμμετέχουν στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Είναι αυτονόητο ότι παραμένω επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής, σταθερός στο καθήκον υπεράσπισης των συμφερόντων του Δήμου και των πολιτών μέχρι 31/8/2014. Αυτονόητο είναι επίσης ότι δεν συμμετέχω σε καμία από τις νέες δημοτικές παρατάξεις. Είναι γνωστή σε όλους η πολιτική μου τοποθέτηση, που προσδιορίζει και τη στάση μου, όπως και η προσπάθειά μου επί 12 χρόνια δημιουργίας πλαισίου αρχών και προγραμματικής συμφωνίας με πολίτες από άλλους πολιτικούς χώρους, που τιμήθηκε τρεις φορές με καθαρή πλειοψηφία πάντοτε από τους πολίτες ( δύο φορές της Λυκόβρυσης και 1 φορά και από τους πολίτες της Πεύκης).

 Η διαφάνεια, η αντιαυταρχική και δημοκρατική διοίκηση, η αποτελεσματικότητα, η αλληλεγγύη προς τους αδύναμους κυρίως όμως η οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης με συμφωνία λόγων και πράξεων κατά το δυνατό, ήταν οι άξονες αυτής της δωδεκαετής διαδρομής. Η οποία επιτυχία αυτών των προσπαθειών οφείλεται σε όλους: συνεργάτες, εργαζόμενους, πολίτες και ειδικότερα στους εθελοντές.

Από όσα προαναφέρθηκαν συνάγεται ότι δεν είναι δυνατό να εμπλέκεται το όνομά μου σε ανταγωνισμούς και φατριασμούς χωρίς όρους και όρια και ειδικά από αυτούς που θέλουν να επικρατήσουν με κάθε τρόπο.

Είναι σαφές βέβαια ότι δεν μπορεί να στηρίζεται τουλάχιστον από εμένα αυτός που έχει την ευθύνη για τη χρεοκοπία της Πεύκης τη περίοδο 2007-2010, που οδήγησαν τον Δήμο στη 14η θέση των υπερχρεωμένων Δήμων της χώρας. Όπως επίσης και όσοι άσκησαν και ασκούν ανέξοδη κριτική, στο όνομα των εργαζομένων, του περιβάλλοντος, της διαφάνειας κ.λπ.

Η αντίσταση σε κεντρικές επιλογές των κυβερνήσεων που διαλύουν τους Δήμους, η ένταξη του Δήμου σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα με ώριμες προτάσεις, η αλληλεγγύη κα η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής καθώς και η αναγνώριση και συνέχιση της προσπάθειας που καταβλήθηκε από όλους μας για τη διάσωση και ανάπτυξη του Δήμου τα τελευταία 3,5 χρόνια, είναι το πλαίσιο αρχών που στηρίζω, μακριά από πελατειακές πρακτικές και αδιαφανείς προθέσεις, οιουδήποτε. Πλαίσιο που οφείλει να εμπλουτίζεται με νέες ιδέες και προτάσεις.

Τέλος, η διατήρηση του επιβαλλόμενου πολιτικού πολιτισμού και κανόνων δεοντολογίας, ο σεβασμός της θεσμικής θέσης των προσώπων του Δήμου που κατέχουν θέσεις (αντιδήμαρχοι, πρόεδροι Νομικών Προσώπων), η προστασία των εργαζομένων και η απαγόρευση χρήσης των υπηρεσιών του Δήμου από πρόσωπα και παρατάξεις, να είναι σαφές ότι θα επιδιωχθεί.

Εύχομαι κατά τη προεκλογική περίοδο να γίνει διάλογος ουσίας, να ενημερωθούν οι πολίτες και το αποτέλεσμα να είναι προς το συμφέρον του Δήμου και των Δημοτών.

9 Απριλίου 2014

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης

Δημήτρης Φωκιανός

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet