Βλ. Σιώμος: Η Αυτοδιοίκηση θα συνδράμει την Πολιτεία στο προσφυγικό
Αυτοδιοίκηση

Βλ. Σιώμος: Η Αυτοδιοίκηση θα συνδράμει την Πολιτεία στο προσφυγικό

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, συμμετείχε στην έκτακτη κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, με μοναδικό θέμα τις επείγουσες και αρνητικές εξελίξεις στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, καθώς και τον συντονισμό κράτους και Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού για τη διαχείρισή του.

Μετά το πέρας της συνεδρίαση, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ δήλωσε:

«Το μεταναστευτικό είναι ένα τεράστιο πανευρωπαϊκό ζήτημα, το οποίο στη χώρα μας, λόγω των συνεχώς αυξανομένων ροών μεταναστών και προσφύγων, έχει πλέον αγγίξει τα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης. 

Η σημερινή (σ.σ.: χθεσινή) συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, με διευρυμένη σύνθεση και με τη συμμετοχή του προέδρου των ΕΝΠΕ, των προέδρων των ΠΕΔ όλης της χώρας και πλειάδας δημάρχων και αυτοδιοικητικών στελεχών, καταδεικνύει τη σοβαρότητα του προβλήματος που αφορά όλη τη χώρα και την έκδηλη ανησυχία και ευαισθησία που κυριαρχεί στη συντριπτική πλειονότητα της Αυτοδιοίκησης.

Η θέση της Αυτοδιοίκησης σε  αυτήν την ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας είναι αυτονόητη. Η Αυτοδιοίκηση θα συνδράμει την προσπάθεια της Πολιτείας, με όλες της τις δυνάμεις, με κάθε τρόπο και μέσο που διαθέτει, όπως έχει άλλωστε κάνει μέχρι σήμερα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet