Γ. Θεοδωρακόπουλος: Πολλά προβλήματα στη Λυκόβρυση
Πολιτική

Γ. Θεοδωρακόπουλος: Πολλά προβλήματα στη Λυκόβρυση

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η δημοτική παράταξη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Πεύκης – Λυκόβρυσης, με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο τον Γιάννη Θεοδωρακόπουλο.  Η ανακοίνωση Τύπου αποτελεί ανοιχτή επιστολή προς τους κατοίκους του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή της Λυκόβρυσης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του δελτίου:

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Λυκόβρυση είναι πολλά και θα αγωνιστούμε να δώσουμε λύσεις. Για εμάς έχουν προτεραιότητα. Δεν ξεχωρίζουμε τους δυο πρώην δήμου. Οι διχαστικές πολιτικές που για ψηφοθηρικούς λόγους καλλιέργησαν κάποιοι ανήκουν στο παρελθόν» τονίζει σε επιστολή του προς τους κατοίκους της Λυκόβρυσης ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος επί τέσσερα χρόνια έχει καθημερινή επικοινωνία με τους κατοίκους της Λυκόβρυσης και δεν τους θυμήθηκε… προεκλογικά. Σήμερα δε, γνωρίζει όσο λίγοι τα θέματα της περιοχής.

Και παραθέτει μια σειρά τέτοιων θεμάτων, όπως είναι:

Το χαράτσι στα δημοτικά τέλη και το μισοτελειωμένο κλειστό

1. Το μισοτελειωμένο κλειστό γυμναστήριο, που βρίσκεται προς την πλευρά της Εθνικής Οδού, επί δώδεκα χρόνια μένει ερειπωμένο. Κάποιο αόρατο χέρι το στερεί από τους νέους της Λυκόβρυσης και ο δήμος το χρησιμοποιεί σαν μια μικρή «χωματερή».

2. Το «χαράτσι» για την αγορά και ανάπλαση του χώρου στο Ο.Τ.9 είναι μια άδικη απόφαση του απερχόμενου δημάρχου, η οποία επιβαρύνει κατά 65% τα δημοτικά τέλη αποκλειστικά των κατοίκων της Λυκόβρυσης. Κι όμως έπρεπε η Περιφέρεια Αττικής να καλύψει τις δαπάνες όπως γίνεται με τα έργα όλων των άλλων δήμων.

3. Η κατασκευή του Ο.Τ. 9 είχε μείνει στον αέρα επί μια δεκαετία και προσφάτως κατακυρώθηκε με έκπτωση μόλις 19%, που θεωρείται μικρή για ένα έργο προϋπολογισμού 14.236.000 ευρώ, ένα έργο που ξεκίνησε με αρχικό προϋπολογισμό 4.521.000 ευρώ. Εμείς λέμε ναι στην άμεση έναρξη και κατασκευή του έργου, αλλά πρέπει ο εργολάβος να καλύψει στην ίδια τιμή και άλλα έργα στο κέντρο και στις γειτονιές της Λυκόβρυσης..

4. Το κυκλοφοριακό ταλαιπωρεί τη Λυκόβρυση περισσότερο ίσως από κάθε άλλη περιοχή στα βόρεια προάστια. Οι ρυθμίσεις που έχουν γίνει φέρνουν όλα τα διερχόμενα αυτοκίνητα μέσα από το κέντρο της πόλης.

Η εικόνα της εισόδου από την Εθνική Οδό και ο βραχνάς από τα λύματα

5. Η εικόνα της εισόδου της Λυκόβρυσης από την εθνική οδό δεν χρειάζεται περιγραφή. Τη βλέπουμε και τη ζούμε όλοι καθημερινά.

6. Τα λύματα στα όρια με τη Μεταμόρφωση αποτελούν έναν μόνιμο βραχνά και οι κάτοικοι της Λυκόβρυσης εύχονται κάθε φορά να μη γυρίσει ο αέρας. Και τι έκανε ο δήμος αυτά τα χρόνια; Τίποτα. Σφύριζε αδιάφορα.

7. Την κατάσταση στο κέντρο της πόλης καλύτερα να μην την σχολιάσουμε. Ασφαλώς και δεν εκφράζει την αισθητική και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Αλήθεια μπορεί μια οικογένεια να κάνει έναν περίπατο σε κάποιο πεζοδρόμιο;.

8. Οι ελλείψεις σε σχολικές αίθουσες στη Λυκόβρυση είναι μεγάλες και η λύση από τον Δήμο ήταν τα… κοντέϊνερ. Προεκλογικά είδαμε μεγάλες πινακίδες αλλά μετά τις εκλογές τις ξήλωσαν. Δεν ήταν πλέον απαραίτητες. Ο χώρος έγινε λαχανόκηπος…

9. Όσο για τις υποσχέσεις της δημοτικής αρχής για δωρεές ελεύθερων χώρων της ΑΓΕΤ, που ήταν δήθεν εξασφαλισμένες, οι κάτοικοι ακόμα περιμένουν. Στο μεταξύ η ΑΓΕΤ μετακόμισε…

10. Η εικόνα στην Κάτω Λυκόβρυση, με το σκουπιδαριό δεν τιμάει κανέναν. Το ίδιο μπορούμε να πούμε και για την παρά ρεμάτια περιοχή, όπου ο Δήμος πρέπει να δείξει ενδιαφέρον.

Έδιναν από τον Δήμο ψεύτικα στοιχεία για τα οικονομικά της Πεύκης

Και δεν είναι μόνο αυτά.

Ο φωτισμός στις γειτονιές είναι ελλειμματικός, η καθαριότητα υπάρχει μόνο για τα κεντρικά σημεία, ενώ τα πεζοδρόμια μόνο για τους πεζούς δεν είναι. Ο δήμος έχει εγκαταλείψει τις προσπάθειες για ελεύθερους χώρους, όπως για παράδειγμα με τις πλατείες στις γειτονιές α) Χαράς- Μακρυγιάννη, β) Τήνου-Λ. Καραγιάννη-Πλαστήρα και γ) στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής. Για την κοινωνική πολιτική καλά που λειτουργούν άψογα οι ιερείς και οι εθελοντές των δυο Ιερών Ναών.

Μεγάλα λοιπόν τα προβλήματα και πολλά τα ανοικτά θέματα τα οποία θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί αμέσως μετά τις εκλογές.

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος στην ανοικτή αυτή επιστολή θέτει και το θέμα των οικονομικών όπου δέχτηκε πολλές επιθέσεις από τον απερχόμενο δήμαρχο. Επιθέσεις που στηρίχτηκαν όμως σε ΨΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ κι έγιναν μόνο και μόνο για εκλογικές σκοπιμότητες.

«Γνωρίζω ότι τα τέσσαρα αυτά χρόνια ακούτε ότι για όσα ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ στη Λυκόβρυση ευθύνονται δήθεν τα χρέη της Πεύκης.

Γνωρίζω ότι κάποιοι ισχυρίζονται ότι τα χρέη τα δημιούργησα εγώ, στη δική μου θητεία.

Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι αλήθεια.

Το 2007 δεν βρήκαμε στα ταμεία ούτε 2.000 ευρώ και δεν κάναμε Κούλουμα 

Έχει πλέον αποδειχτεί με επίσημα στοιχεία ότι το 2007 ΠΑΡΕΛΑΒΑ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟ ΜΕ ΧΡΕΗ. Δεν δημιούργησα χρέη. Αλλά υπήρξε μια άνευ προηγουμένου παραπληροφόρηση για να «καλυφθεί» η δημοτική αρχή Καμάρα που υπερχρέωσε τον δήμο, πριν από το 2007. Να σκεφτείτε ότι το 2007 όταν ανέλαβα δεν κάναμε ούτε κούλουμα γιατί ο Δήμος δεν είχε 2.000 ευρώ για να αγοράσει ελιές και χαλβά».

Έχει επίσης αποδειχτεί ότι η απερχόμενη δημοτική αρχή αν ήθελε να δώσει λύσεις στα προβλήματα μπορούσε να το πράξει, γιατί εμείς τη στηρίξαμε στα μεγάλα θέματα. Έβαλα… πλάτη στον δήμαρχο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την υπόθεση των Ρομά. Τότε μπήκα στην πρώτη γραμμή μαζί με τους κατοίκους για να ανατρέψουμε την απόφαση, για την οποία οι ευθύνες του Δήμου μας ήταν πολλές. Το γεγονός λοιπόν ότι η δημοτική αρχή δεν έδωσε λύσεις στα θέματα της Λυκόβρυσης ήταν καθαρά δικής της επιλογή.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι για εμένα τα προβλήματα της Λυκόβρυσης έχουν προτεραιότητα και είμαι αποφασισμένος να δώσω λύσεις, αξιοποιώντας όλα τα μέσα και περισσότερο τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, στα οποία ο Δήμος μας υστερεί.

Έχω αποδείξει ότι ξέρω να μετατρέπω τα σχέδια σε έργο χειροπιαστό.

Έχω διδαχτεί από τα λάθη του παρελθόντος.

Με τους συνεργάτες στη Λυκόβρυση, νέους και παλιούς, έχουμε μελετήσει τα προβλήματα κι έχουμε καταλήξει σε λύσεις που θα εφαρμόσουμε αμέσως μετά τις εκλογικές διαδικασίες.

Σας καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας δίνοντας στους νέους μεγάλο χώρο δημιουργίας. Με κοινωνικό πρόσωπο, με σεβασμό στο περιβάλλον, με φροντίδα για το παιδί και την τρίτη ηλικία, με προγράμματα ενίσχυσης των ανέργων και των νέων. Με στήριξη της τοπικής αγοράς και των ελεύθερων επαγγελματιών και με τη δημιουργία του ηλεκτρονικού δήμου του μέλλοντος. Για να ξαναβρούμε την αξιοπρέπειά μας».

Και καταλήγει:

«Σήμερα γυρίζουμε μια νέα σελίδα. Ξεκινάμε μια νέα προσπάθεια, με την ανεξάρτητη και πολυσυλλεκτική παράταξη, τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ. Με καινούριους και άφθαρτους στην πλειοψηφία τους συνεργάτες. Δίνουμε χώρο στο νέο αίμα και μένουμε μακριά από κομματικούς μηχανισμούς και κατεστημένα. Απαλλαγμένοι λοιπόν από τα λάθη του παρελθόντος εργαζόμαστε για το Αύριο της Πόλης μας. Οι δημοτικές εκλογές του Μαΐου είναι κρίσιμες. Και ο δήμαρχος πρέπει και να ΞΕΡΕΙ και να ΘΕΛΕΙ και να ΜΠΟΡΕΙ».

Η φωτογραφία είναι από την επίσκεψη του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου και στελεχών της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ στο μισοτελειωμένο κλειστό της Λυκόβρυσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet