Γ. Πατούλης: “Νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά του Δήμου”
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: “Νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά του Δήμου”

Στους άξονες της οικονομικής πολιτικής για την εξυγίανση του Δήμου Αμαρουσίου, παράλληλα με την επιτυχή διεκδίκηση από την κεντρική εξουσία πάνω από 50.000.000 ευρώ για τη χρηματοδότηση έργων χρήσιμων σε όλη την πόλη του Αμαρουσίου, καθώς και στο ολοκληρωμένο δίκτυο κοινωνικών δομών και υπηρεσιών για την υποστήριξη των ευπαθών πολιτών, αναφέρθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης σε συνάντηση με πλήθος νέων και κατοίκων στην περιοχή του Κοσμά του Αιτωλού.

«Με την πολιτική που ακολουθήσαμε πετύχαμε να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά του Δήμου μας, να αποτρέψουμε τη χρεοκοπία που δημιούργησαν τα χρέη και τα δάνεια τους παρελθόντος και να δημιουργήσουμε υγιείς βάσεις για το μέλλον. Το 2014, ο προϋπολογισμός του Δήμου μας είναι για πρώτη φορά πλεονασματικός κατά 11, 5 εκατομμύρια ευρώ και είμαστε αισιόδοξοι για την εξέλιξη και την αναπτυξιακή πορεία της πόλης μας.

»Πετύχαμε μέσα από την ισχυρή διεκδίκηση να χρηματοδοτήσουμε σημαντικά έργα στο κέντρο και σε κάθε γειτονιά, ενώ προσφέραμε την υποστήριξη και τη συμπαράστασή μας στις ευπαθείς ομάδες μέσα από την ενίσχυση των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών» σημείωσε ο κ. Γ. Πατούλης και προσέθεσε ότι «Το 2013 και 2014 πάνω από 3.000 οικογένειες επωφελήθηκαν από τη μείωση ή την απαλλαγή των δημοτικών τελών, που πρώτοι ως διοίκηση εφαρμόσαμε τα τελευταία 30 χρόνια».

Στην ομιλία του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Σπύρος Σταθούλης επεσήμανε τους πέντε άξονες που στηρίζεται το πρόγραμμα αποκατάστασης της οικονομικής λειτουργίας του Δήμου και αφορούν:

  • Στη διασφάλιση των απαραίτητων πόρων για τη μισθοδοσία του προσωπικού.
  • Στη μείωση των λειτουργικών δαπανών και τον εξορθολογισμό του κόστους των υπηρεσιών.
  • Στην αύξηση των εσόδων με τη βελτίωση του εισπρακτικού μηχανισμού.
  • Στην εκτέλεση τεχνικών έργων με τη χρηματοδότηση μέσω προγραμμάτων από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους.
  • Στην αναδιάρθρωση των δανειακών υποχρεώσεων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μετά το πέρας της εκδήλωσης ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης δέχθηκε τα συγχαρητήρια του ακροατηρίου για το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει στην πόλη, μαζί με τις θερμές ευχές για καλή επιτυχία στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές για την ανανέωση της δημαρχιακής του θητείας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet