Για ποια νοσήματα πρέπει να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι Έλληνες
Επιστήμη & Τεχνολογία

Για ποια νοσήματα πρέπει να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι Έλληνες

Κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των παιδιών και των ενηλίκων για συγκεκριμένα νοσήματα αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, που συνεδρίασε σήμερα στο υπουργείο Υγείας. Σε ειδική εγκύκλιο που θα εκδοθεί προσεχώς θα αναφέρονται λεπτομερώς οι οδηγίες προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και επαγγελματίες υγείας.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή συνεκτίμησε τα υπάρχοντα επιστημονικά δεδομένα, τις συστάσεις των διεθνών οργανισμών, τα επιδημιολογικά στοιχεία και την κατάσταση στη χώρα μας και συνέστησε τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των παιδιών για α) ιλαρά, ερυθρά, παρωτίτιδα και β) διφθερίτιδα, τέτανο, κοκκύτη, πολιομυελίτιδα. Συνέστησε, επίσης, τον εμβολιασμό των ενηλίκων κατά προτεραιότητα για τα παραπάνω νοσήματα καθώς και τον εμβολιασμό των νεογνών για φυματίωση.

Θα ακολουθήσει επεξηγηματική εγκύκλιος προς τους εμπλεκόμενους φορείς και επαγγελματίες υγείας. Οι συστάσεις θα επικαιροποιούνται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη διαθεσιμότητα των εμβολίων.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εξέτασε επίσης το ζήτημα της επάρκειας των απαραίτητων εμβολίων για όλο τον πληθυσμό και επανεξέτασε το ζήτημα των αναγκών εμβολιασμού των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο λόγω της ενδεχόμενης παραμονής τους στην Ελλάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πηγή: in.gr/ health.in.gr/ Μαίρη Μπιμπή

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet