Πολιτικός Πολιτισμός: “Άγνωστες λέξεις” για το Δ.Σ. Λυκόβρυσης-Πεύκης
Πολιτική

Πολιτικός Πολιτισμός: “Άγνωστες λέξεις” για το Δ.Σ. Λυκόβρυσης-Πεύκης

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία «ατυχής στιγμή» η εικόνα που αναδείχθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης-Πεύκης την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016. Θα μπορούσε, εάν δεν είχαν προηγηθεί αντίστοιχα θλιβερά συμβάντα και στις προηγούμενες συνεδριάσεις και αν το συγκεκριμένο Δημοτικό Συμβούλιο δεν είχε χάσει από καιρό την… μπάλα.

Σίγουρα οι δημοτικοί σύμβουλοι που βαρύνονται με την παρακμιακή εικόνα που παρουσιάζει το συγκεκριμένο Σώμα δεν είναι η πλειοψηφία, είναι σίγουρα πάντως μία σημαντική μειοψηφία που, δυστυχώς, το χαρακτηρίζουν συνολικά.

«Αυτό δεν είναι Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά… άντε να μην το χαρακτηρίσω τι είναι», αναφώνησε κάποια στιγμή ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Παναγιώτης Ασβεστάς, και είχε απόλυτο δίκιο.

Τι να πρωτογράψει κάποιος για μία συνεδρίαση που ξεκίνησε στις έξι το απόγευμα της Τετάρτης για να ολοκληρωθεί (όπως ολοκληρώθηκε) μετά τη μία τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, εξελίχθηκε εν μέσω βροντών και αστραπών (εντός κι εκτός αίθουσας συνεδριάσεων), κύλησε με προσωπικές προσβολές, εμπαθείς αναφορές, συγκαλυμμένες απειλές, ενώ διακόπηκε από τον πρόεδρο, ούτε θυμόμαστε πόσες φορές.

Μοιραία, τα θέματα που συζητήθηκαν μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα (φυσικά, θα αναλυθούν σε άλλες στήλες του «Ε»), αφού αυτό που προέχει είναι το εάν και πώς μπορεί το συγκεκριμένο Δημοτικό Συμβούλιο να ξαναγίνει αυτό που πραγματικά ορίζει ο τίτλος του.

Προς το παρόν αυτό φαντάζει δύσκολο, ιδιαίτερα όταν σε μία και μόνη συνεδρίαση:

  • Ο δήμαρχος της πόλης, Τάσος Μαυρίδης, καταγγέλλει υπόγειες διαδρομές που ξεκινούν απ’ έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων, καταλήγουν σε αυτήν και έχουν ως στόχο την προσωπική πολιτική του εξόντωση.
  • Σύμβουλος της πλειοψηφίας καταγγέλλει ότι πιεζόταν από σύμβουλο της παράταξής του να ψηφίσει τον ΟΕΥ (Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας) του νομικού προσώπου ΚΟΙΠΑΠ (σ.σ.: πρόκειται για τον ΟΕΥ που επιστράφηκε με σοβαρές παρατηρήσεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση), ο οποίος ήταν «παράνομος», «φωτογραφικός» και υπηρετούσε «προσωπικές εμπάθειες», «ζημιώνοντας» εμφανώς άλλους υπαλλήλους.
  • Άλλη σύμβουλος της μειοψηφίας προέτρεπε τον πρόεδρο του Σώματος να… χορηγήσει lexotanil στον παραπάνω σύμβουλο, χωρίς να σχολιάζεται καν η παρέμβασή της.
  • Σύμβουλος της μειοψηφίας αναφέρεται στην ύπαρξη προσωπικού δεσμού μεταξύ συμβούλων της πλειοψηφίας.
  • Άλλη σύμβουλος της μειοψηφίας μιλούσε ακόμη και με προσωπικές προσβλητικές αναφορές για τη δημοτική σύμβουλο της πλειοψηφίας, πρόεδρο του νομικού προσώπου ΠΕΑΠ, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη και την ίδια ώρα ζητούσε από τον δήμαρχο να απαντήσει εάν «τον αντικαθιστά ο δήμαρχος Αμαρουσίου», ενώ, απευθυνόμενη σε δύο άλλους συμβούλους (έναν της πλειοψηφίας και έναν της μειοψηφίας) κραύγαζε «άξιος ο μισθός σας», χωρίς να διευκρινίζει τι είδους «μισθό» παίρνουν και από πού.
  • Σύμβουλος της πλειοψηφίας, προσπαθώντας να επιχειρηματολογήσει υπέρ ενός πολιτιστικού αντικειμένου θέμα, χαρακτήρισε κάποιους συναδέλφους της «χωριάτες» που θέλουν να κρατήσουν και τον Δήμο «ένα χωριό».
  • Έτερος σύμβουλος της πλειοψηφίας κάνει λόγο για “μαγαζάκια” που έχουν δημιουργήσει κάποιοι στον Δήμο και δεν θέλουν “να πειραχθούν”.
  • Αντιδήμαρχος του Δήμου, απαντώντας σε επίμονα ερωτήματα συναδέλφων του που διαμαρτύρονταν για τη μη ύπαρξη εισήγησης από πλευράς διοίκησης για μείζον θέμα που το Σώμα θα έπρεπε να ψηφίσει, τους απεκάλεσε «αδιάβαστους», προσθέτοντας ότι έχουν μείνει «μετεξεταστέοι».
  • Ο πρόεδρος του Σώματος ανέφερε, για θέμα που εισηγείται η διοίκηση και υπερασπίζεται προσωπικώς και μετ’ επιτάσεως ο δήμαρχος, ότι του φαίνεται «μπουρδουκλωμένο», δεν μπορεί «να το παρακολουθήσει» και δεν γνωρίζει αν κινείται «εντός νόμιμου πλαισίου», οπότε και ο ίδιος θα το καταψηφίσει! (άρα, γιατί εισήχθη προς συζήτηση;).
  • Το Σώμα καταλήγει να συζητά (ή τουλάχιστον να προσπαθεί) στη μία μετά τα μεσάνυχτα για το μείζον θέμα της έγκρισης του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης 2016, απουσία του δημάρχου, χωρίς να αναλαμβάνει ουδείς από τη διοίκηση να κάνει την εισήγηση, κάτι το οποίο με έντονο τρόπο ζητεί η μειοψηφία (μάλιστα, για τον λόγο αυτό αποχωρεί η παράταξη του κ. Γιάννη Θεοδωρακόπουλου). Τελικώς, το θέμα περνά με 10 υπέρ και 3 κατά (σύνολο 13 παρόντες σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο που απαρτίζεται από 33 μέλη!).
  • Την ίδια ώρα, ο ίδιος σύμβουλος, μετά από διαμαρτυρίες συναδέλφων του για το επίπεδο συνεδρίασης του Σώματος, δηλώνει (για πολλοστή φορά) ότι δεν είναι «παιδονόμος», αλλά την ίδια στιγμή εφαρμόζει «α λα καρτ» τον κανονισμό του Σώματος, επαναφέροντας (δικαίως) στην τάξη συναδέλφους που παρεκτρέπονται, αλλά αφήνοντας άλλους να «δυναμιτίζουν» με απαράδεκτες εκφράσεις τη συνεδρίαση, χωρίς καν να τους παρατηρεί, αγνοώντας επιδεικτικά τις εύλογες διαμαρτυρίες άλλων συναδέλφων του.

Θα μπορούσαν να προστεθούν και πολλά άλλα θλιβερά παραδείγματα της συγκεκριμένης συνεδρίασης (όπως και σχετικά βίντεο), αλλά δεν θα πρόσφεραν κάτι περισσότερο.

Αντιθέτως, εάν κάτι μπορεί να προσφέρει ουσιαστικά είναι ένα πλήρες «restart» του συγκεκριμένου Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να αποκατασταθούν οι βασικές «λειτουργίες» του. Και πρέπει άμεσα να συμβεί αυτό, καθώς και προβλήματα μεγάλα έχει ο Δήμος να αντιμετωπίσει, αλλά και άξιους δημοτικούς συμβούλους διαθέτει να τα διαχειριστούν, που όμως «πνίγονται» στα «λασπόνερα» κάποιων προσωπικών αντιπαραθέσεων και εμπαθειών…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet