Στη νέα διοίκηση της ΚτΥπ Α.Ε. η Ένωση Γονέων για το 1ο ΕΠΑΛ
Κοινωνία

Στη νέα διοίκηση της ΚτΥπ Α.Ε. η Ένωση Γονέων για το 1ο ΕΠΑΛ

Εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής μαζί με τον διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ της πόλης Νίκο Καλαντζόπουλο επισκέφθηκαν την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016 τις ΚτΥπ  Α.Ε. (πρώην ΟΣΚ) και συναντήθηκαν με τη νέα πρόεδρο του οργανισμού Ιωάννα Κοντούλη, καθώς και με τον διευθυντή του Τμήματος Μελετών Έργων Δημήτριο Φιλιππάκο.

Στη συνάντηση αυτή κατατέθηκε από την Ένωση -για πολλοστή, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, φορά στον Οργανισμό και πρώτη στη νέα του διοίκηση- πλήρης κατάλογος με τα αιτήματά της, για την ανέγερση των σχολικών μονάδων που έχει ανάγκη η πόλη. Η Ένωση έθεσε σε απόλυτη προτεραιότητα την αποπεράτωση του σχολικού συγκροτήματος του πρώην οικοπέδου «Μπαρμπίκα» που πρόκειται να στεγάσει τους μαθητές που φοιτούν στο  σημερινό «σχολείο» του ΕΠΑΛ στην οδό Αιτωλίας καθώς και των εργαστηρίων που λειτουργούν στο Ε.Κ. στη Μεσογείων (Δείτε τα αιτήματα).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η ανάδειξη του προβλήματος των κτηριακών εγκαταστάσεων του ΕΠΑΛ από την Ένωση, με την επιλογή του συγκεκριμένου σχολείου για την κοπή της πίτας μας, ευαισθητοποίησε τον κόσμο που παρευρέθηκε στην εκδήλωση και  οδήγησε τα μέλη στην ομόθυμη “απαίτηση” να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια άμεσης επίλυσης του θέματος – το οποίο εκφράστηκε στη συνέχεια και στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης. Η συνάντηση αυτή αποτελεί μόνο το πρώτο βήμα μέχρι την υλοποίηση του έργου».

Στη συζήτηση που διεξήχθη η ενημέρωση που είχε η Ένωση ήταν η ακόλουθη, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της:

  1. Η αποπεράτωση του ΕΠΑΛ αποτελεί προτεραιότητα της ΚτΥπ Α.Ε.
  2. Το τμήμα μελετών έχει προχωρήσει στην αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης του κτηρίου και θα ακολουθήσουν ο προϋπολογισμός της αποπεράτωσής του και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου.
  3. Είναι γνωστές οι φθορές που κάθε μέρα αυξάνονται στο μη φυλασσόμενο υπό ανέγερση κτήριο, οι οποίες αντίστοιχα ανεβάζουν και το κόστος αποπεράτωσής του.
  4. Για τα υπόλοιπα οικόπεδα –αιτήματα με τα προς ανέγερση σχολεία, η νέα διοίκηση της ΚτΥπ επιφυλάχθηκε να απαντήσει εν ευθέτω χρόνω.

Θετικά εκτιμάται από την Ένωση το γεγονός -και επισημάνθηκε και από την πρόεδρο της ΚτΥπ Α.Ε.- αφενός, της συγκροτημένης παρουσίας της Ένωσης και της πληρότητας των αιτημάτων και αφετέρου, ότι τα ίδια αιτήματα και προτεραιότητες τέθηκαν και από τη δημοτική Αρχή σε πρόσφατη προγενέστερη συνάντηση που είχε μαζί της.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων εκτιμά θετικά την καλή πρόθεση της ΚτΥπ Α.Ε. αλλά, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, δεν επαναπαύεται, αλλά «παρακολουθεί και θα συνεχίσει να πιέζει με κάθε τρόπο και προς κάθε κατεύθυνση ώστε και έως οι καλές προθέσεις να γίνουν υλοποιημένα έργα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet