Περιφρούρηση στον ΕΟΠΥΥ Χαλανδρίου
Κοινωνία

Περιφρούρηση στον ΕΟΠΥΥ Χαλανδρίου

Άμεση είναι η αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου στην κατάργηση του υποκαταστήματος του ΕΟΠΥΥ στην πόλη, καλώντας σε περιφρούρησή του, προκειμένου να αποτραπούν τα γενικότερα κυβερνητικά σχέδια για υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας στη χώρα μας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο αναφέρει τα εξής:

Μαζί με τους εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ περιφρουρούμε και προστατεύουμε τη λειτουργία του υποκαταστήματος του ΕΟΠΥΥ στο Χαλάνδρι, τη Δευτέρα 17/2 στις 7.30 το πρωί.

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, με εντολή της κυβέρνησης, πριν ακόμη ολοκληρωθεί η διαδικασία για την κατάργηση του και τη δημιουργία του νέου οργανισμού που θα τον αντικαταστήσει, έδωσε αιφνιδίως εντολή για άμεση μεταφορά όλων των υλικών των μονάδων και στη συνέχεια να γίνει σφράγιση των υποκαταστημάτων.

Όλοι καταλαβαίνουμε ότι αυτό συνεπάγεται την κατάργηση των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ Χαλανδρίου και καταστροφικές συνέπειες για την τοπική και ευρύτερη κοινωνία.

Μετά από άμεση συνεννόηση του Συλλόγου μας με τον Σύλλογο Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΣΕΥΠ) ΕΟΠΥΥ Αττικής και τους εργαζόμενους στον ΕΟΠΥΥ Χαλανδρίου, συντονιζόμαστε μαζί τους και καλούμε όσους εργαζόμενους μπορούν, τους ασφαλισμένους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας, τους συνταξιούχους και κάθε άλλο τοπικό συλλογικό φορέα, να βρεθούμε αύριο πρωί από τις 7.30 έξω από το κατάστημα του ΕΟΠΥΥ στο Χαλάνδρι για να αποτρέψουμε την σφράγιση του και να προστατέψουμε τη λειτουργία του.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου, μαζί με όλους τους πολίτες του Χαλανδρίου, θα αγωνιστούμε για να αντιστρέψουμε την ουσιαστική κατάργηση της πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας που επιχειρεί να πετύχει η κυβέρνηση.

Η πρόεδρος Σοφία Κορωναίου

Η γραμματέας Στέλλα Λύτινα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet