Χορτοφαγία: Το λίγο κρέας κάνει καλό
Επιστήμη & Τεχνολογία

Χορτοφαγία: Το λίγο κρέας κάνει καλό

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου Γκρατς της Αυστρίας δείχνει πως ο μικρότερος δείκτης σωματικής μάζας που έχουν οι χορτοφάγοι δεν τους εξασφαλίζει και καλύτερη συνολική εικόνα της υγείας, αφού η απουσία των στοιχείων που λαμβάνει κανείς από το κρέας, όταν το καταναλώνει σε μικρή ποσότητα, είναι πραγματικά αισθητή.

Αυτό σημαίνει ότι τα άτομα αυτά είναι πιο αδύναμα και αρρωσταίνουν πιο συχνά, ενώ μπορεί να έχουν ακόμη και μικρότερο προσδόκιμο ζωής. Κι αυτό γιατί ενώ στη διατροφή τους υπάρχει αυξημένη ποσότητα φρούτων και λαχανικών, αυξημένος είναι και ο κίνδυνος καρκίνου, αλλεργιών, καρδιολογικών προβλημάτων και διαταραχών της πνευματικής υγείας.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι χορτοφάγοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο κατά 50% να προσληθούν από καρκίνο ή να πάθουν καρδιακή προσβολή, διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν αλλεργίες, ενώ ταλαιπωρούνται πολύ πιο συχνά από άγχος και κακή διάθεση.

Οι ερευνητές τονίζουν στην έκθεσή τους, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό PLoS One, ότι το κρέας δεν πρέπει να καταναλώνεται σε μεγαλη ποσότητα, επειδή μπορεί επίσης να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας όπως τα παραπάνω, αλλά ούτε και να αποκλείεται από τη διατροφή.

Πηγή: bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet