Ρεάλ – Ολυμπιακός 88-71
Αθλητισμός

Ρεάλ – Ολυμπιακός 88-71

Ο Ολυμπιακός κατάφερε μόνο κατά διαστήματα να βάλει χαλινάρι στο ξέφρενο παιχνίδι της Ρεάλ. Η «βασίλισσα» τον παρέσυρε στον τρελό ρυθμό της και με πρωταγωνιστές τους Ρούντι (20π., 6 ριμπ., 5 ασίστ) και Μίροτιτς (15π., 6 ριμπ., 5 κλεψ.) επικράτησε 88-71 στη Μαδρίτη κάνοντας το 1-0 στη σειρά των play offs.

Οδηγός για τους «ερυθρόλευκους» η εμφάνιση στη δεύτερη περίοδο, αλλά παράδειγμα προς αποφυγή για τη συνέχεια τα πολλά «νεκρά» διαστήματα, τα λάθη κι ο εκνευρισμός. Ξεχώρισε ο Σπανούλης με 18 πόντους και 5 ασίστ, καθώς και ο Σίμονς με 8 πόντους και 7 ριμπάουντ, αλλά πολλοί υστέρησαν.

Η δεύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού για μπρέικ είναι την Πέμπτη 17 Απριλίου στις 20:00, προκειμένου να μην επιστρέψει στην Ελλάδα με άδεια τα χέρια, αλλά με μία νίκη στη σειρά.

Τον παρέσυρε η Ρεάλ

Μάντζαρης, Σπανούλης, Παπαπέτρου, Ντάνστον και Σερμαντίνι ήταν η πρώτη πεντάδα του Ολυμπιακού, ενώ για τη Ρεάλ ξεκίνησαν Γιουλ, Φερνάντεθ, Ντάρντεν, Μίροτιτς και Μπουρούσης (παρότι τραυματίστηκε στην προθέρμανση στο χέρι στην προσπάθεια για κάρφωμα). Οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν το ματς με γκολ-φάουλ του Γεωργιανού σέντερ, αλλά οι γηπεδούχοι με ένα σερί 9-0 και πέντε πόντους του Μίροτιτς πήραν γρήγορα τα ηνία του ματς και οδήγησαν σε εσπευσμένο τάιμ άουτ τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Τα τρίποντα από Γιουλ και Φερνάντεθ, αλλά και το τρίτο λάθος του εγκλωβισμένου Σπανούλη που οδήγησε σε αιφνιδιασμό είχαν σαν αποτέλεσμα η διαφορά να εκτοξευτεί στο 17-5. Σαν να μην έφταναν όλα, Ντάνστον αρχικά και Πέτγουεϊ στη συνέχεια φορτώθηκαν γρήγορα με δύο φάουλ και η «βασίλισσα» έκλεισε το δεκάλεπτο στο +15 (27-12) με τον Ολυμπιακό να μετρά επτά λάθη και να έχει παρασυρθεί στο ρυθμό των αντιπάλων.

Η αντίδραση του Ολυμπιακού

Οι πρωταθλητές Ευρώπης αντεπιτέθηκαν στη δεύτερη περίοδο. Βελτιώνοντας την άμυνά τους και βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση από Πρίντεζη και (παραδόξως) Σίμονς πλησίασαν στους οκτώ (31-23) αναγκάζοντας τον Πάμπλο Λάσο να φωνάξει τους παίκτες του για οδηγίες. Αυτό δεν έφερε αποτέλεσμα, αφού ο Σπανούλης «ζεστάθηκε», πέτυχε οκτώ πόντους και από δική του ασίστ ο Σίμονς μείωσε στους τρεις (33-30), ενώ τρία λεπτά πριν το ημίχρονο ο Πρίντεζης έφερε το ματς στα ίσα, 35-35. Η Ρεάλ εκμεταλλευόμενη τη βιασύνη του Ολυμπιακού κατάφερε να ξεφύγει και πάλι με πρωταγωνιστή τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ, που με ένα έμμεσο κι ένα… κανονικό τρίποντο στην εκπνοή του ημιχρόνου έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια με 48-41.

Έχασε την επαφή

Το τέταρτο τρίποντο του Σπανούλη έφερε τον Ολυμπιακό σε απόσταση τεσσάρων πόντων (50-46) με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, αλλά τότε ανέλαβε δράση ο Ρούντι, που με δύο απίθανα τρίποντο κι ένα προσωπικό καλάθι ανέβασε τη διαφορά στο 58-46. Οι «ερυθρόλευκοι» αντέδρασαν σπασμωδικά, έκαναν διαδοχικά λάθη και κακές επιλογές επιτρέποντας στη «βασίλισσα» να επιβάλει πάλι τον ξέφρενο ρυθμό της ξεφεύγοντας με 68-51. Το γκολ-φάουλ του Ντάνστον κι ένα καλάθι του Σλούκα συμμάζεψαν την κατάσταση, αλλά το δεκάλεπτο έκλεισε με τάπα του Ντάρντεν στον Περπέρογλου και αιφνιδιασμό με τον Αμερικανό που έγραψε το 70-56 για την ομάδα του.

Ήταν πια αργά…

Ο Ολυμπιακός είχε ένα «βουνό» να ανέβει, αλλά έδειξε αποφασισμένος να το παλέψει. Πέτυχε τέσσερις γρήγορους πόντους και ροκάνισε τη διαφορά στους δέκα (70-60), αλλά δεν υπήρχε ανάλογη συνέχεια. Ο Ρέγες «ξεκόλλησε» επιθετικά την ομάδα του, που έφτασε και στο +18 (81-63) με τρίποντο του Μεζρί. Το τρίποντο του Μάντζαρη κατέβασε τη διαφορά στους 13, αλλά η άμεση απάντηση από τον Γιουλ έδειξε σε όλους πως πλέον δεν υπήρχε επιστροφή. Το αντιαθλητικό φάουλ του Πέτγουεϊ στον Μπουρούση και η ένταση μεταξύ τους ήταν ό,τι είχε να προσφέρει το φινάλε μιας βραδιάς που έκλεισε αρνητικά για τον Ολυμπιακό.

Δεκάλεπτα: 27-12, 48-41, 70-56, 88-71.

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ντρέιπερ, Φερνάντεθ 20, Ρέγες 9, Ντίεθ 2, Μίροτιτς 15, Ροντρίγκεθ 12, Ντάρντεν 7, Γιουλ 12, Μπουρούσης 6, Σλότερ 2, Μεζρί 3.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 6, Σερμαντίνι 5, Ντάνστον 6, Σπανούλης 18, Περπέρογλου 2, Παπαπέτρου 2, Σλούκας 7, Σίμονς 8, Πρίντεζης 10, Μάντζαρης 5, Λοτζέσκι 2.

Πηγή: sport-fm.gr/ bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet