Η «κατάσκοπος» Google
Επιστήμη & Τεχνολογία

Η «κατάσκοπος» Google

Είναι κοινό μυστικό πως η Google σκανάρει τα email που ανταλλάσσουν οι χρήστες μέσω του Gmail με στόχο την ανεύρεση keywords για προβολή διαφημίσεων, αλλά αυτό δεν είναι ξεκάθαρα διατυπωμένο από την εταιρεία.

Μετά την προσφυγή πολλών χρηστών στα δικαστήρια κατά της εταιρείας για μεθόδους μαζικής παραβίασης ιδiωτικού απορρήτου, μέσω της παραπάνω μεθόδου, η Google πήρε θέση με τους ανανεωμένους όρους χρήσης του Gmail.

Σε αυτούς η Google δηλώνει ξεκάθαρα πως ένα εξειδικευμένο software θα «διαβάζει αυτόματα το κείμενο όλων των εισερχομένων και εξερχομένων ηλεκτρονικών μηνυμάτων, κάθε χρήστη, για όσο διάστημα θα βρίσκονται στους servers της προκειμένου να παρέχει σε κάθε χρήστη εξατομικευμένα αποτελέσματα αναζήτησης και διαφημίσεις».

Βέβαια, οι προσφυγές πολιτών για το θέμα αυτό απορρίφθηκαν από το αμερικανικό δικαστήριο με την αιτιολογία κυρίως ότι οι χρήστες είχαν δεχθεί τους όρους χρήσης (που κανείς δε διαβάζει), τους οποίους με αυτή την αλλαγή, η Google θέλει να τους κάνει περισσότερο ξεκάθαρους.

Πηγή: e-pcmag.gr/ bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet