Βραβεύτηκε ο Παύλος-Άγγελος Κουγιουμτζής
Πολιτισμός

Βραβεύτηκε ο Παύλος-Άγγελος Κουγιουμτζής

Τον διεθνούς αναγνώρισης γλύπτη, ζωγράφο, αρχιτέκτονα Παύλο-Άγγελο Κουγιουμτζή που ζει και εργάζεται στο Μαρούσι τίμησε το Δημοτικό Συμβούλιο, με πρωτοβουλία του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, στη συνεδρίαση της 15ης Απριλίου 2004.

«Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη μέρα για το Δημοτικό μας Συμβούλιο, καθώς τιμά ένα εξαίρετο καλλιτέχνη για τη σημαντική προσφορά του στον πολιτισμό, που με το έργο του προβάλλει την Ελλάδα και κατ΄ επέκταση την πόλη μας σε όλον τον κόσμο. Είναι μεγάλη τιμή για το Μαρούσι να έχει δημότη τον κ. Κουγιουμτζή, μία διακεκριμένη προσωπικότητα διεθνώς» υπογράμμισε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης μιλώντας για την πολυσήμαντη προσφορά του ξεχωριστού δημιουργού και πολίτη του κόσμου.

Ο κ. Γ. Πατούλης ως ένδειξη αναγνώρισης και επιβράβευσης του απένειμε τιμητική πλακέτα στην οποία αναγράφεται:

«Τιμής ένεκεν στον Παύλο – Άγγελο Κουγιουμτζή γλύπτη με σπουδαία καλλιτεχνική αγωγή, με τα έργα του να μην βασίζονται απλά σε μια παρόρμηση για εξερεύνηση, αλλά σε μια ανάγκη για έκφραση. Με διεθνή αναγνώριση δεσμευμένος φανατικά στην τέχνη του, κοσμώντας ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές ανά τον κόσμο».

Ο κ. Π. Κουγιουμτζής έχει σπουδάσει Αρχιτεκτονική, Γλυπτική και Ζωγραφική στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον των ΗΠΑ με πλήρη υποτροφία και Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Έχει εκθέσει ατομικά, ενώ έχει συμμετάσχει και σε πληθώρα ομαδικών εκθέσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα του βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet