Διανομή ελαιολάδου & οπωροκηπευτικών σε ωφελούμενους στο Μαρούσι
Κοινωνία

Διανομή ελαιολάδου & οπωροκηπευτικών σε ωφελούμενους στο Μαρούσι

Διανομή ελαιολάδου, οπωροκηπευτικών προϊόντων και ειδών παντοπωλείου σε ωφελούμενους του Δήμου Αμαρουσίου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής.

Διανομή των ανωτέρω προϊόντων πραγματοποιήθηκε σε ακόμη πέντε Δήμους του Βόρειου Τομέα Αττικής, που συμμετέχουν στην Κοινωνική Σύμπραξη «Αμάλθεια» με συντονιστή τον Δήμο Αμαρουσίου. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), με στόχο τη στήριξη των συμπολιτών μας που στερούνται την πρόσβαση σε βασικά αγαθά.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, ξεκίνησε η διανομή σε 309 οικογένειες ωφελούμενων του Δήμου Αμαρουσίου με  αναλογούσες ποσότητες σε ελαιόλαδο (έξτρα παρθένο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση), μήλα, πορτοκάλια και λάχανα. Έχουν παραλάβει επίσης συσκευασμένα νωπά κοτόπουλα και μεγάλες ποσότητες συσκευασμένων τροφίμων μακράς διαρκείας, είδη προσωπικής υγιεινής και οικιακού καθαρισμού.

Η παράδοση στους δικαιούχους του Δήμου Αμαρουσίου πραγματοποιήθηκε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες, υπό την επίβλεψη της προέδρου του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Ελένης Λέκκα-Καλαντζάκη.

Την αναλογούσα ποσότητα παρέλαβαν επίσης οι δικαιούχοι Δήμοι της Σύμπραξης και ειδικότερα:

  • Λυκόβρυση – Πεύκη: 138 τεμάχια ελαιολάδου, 138 τεμάχια μήλα, 227 τεμάχια πορτοκάλια, 138 τεμάχια λάχανα.
  • Μεταμόρφωση: 310 τεμάχια ελαιολάδου, 310 τεμάχια μήλα, 553 τεμάχια πορτοκάλια, 310 τεμάχια λάχανα, οδοντόβουρτσες 60 τεμάχια, πάνες βρεφικές 10 τεμάχια, μωρομάντηλα 48 τεμάχια, σκόνη πλυντηρίου 310 τεμάχια, υγρό γενικής χρήσης 310 τεμάχια, οδοντόκρεμες 264 τεμάχια, κρέμες δημητριακών 24 τεμάχια, κρέμες βανίλιας 24 τεμάχια, γάλα βρεφικό σε σκόνη 12 τεμάχια, εβαπορέ παιδικό 210 τεμάχια.
  • Παπάγου – Χολαργός: 168 τεμάχια ελαιολάδου, 168 τεμάχια μήλα, 316 τεμάχια πορτοκάλια, 150 τεμάχια λάχανα.
  • Πεντέλη: 130 τεμάχια ελαιολάδου, 130 τεμάχια μήλα, 215 τεμάχια πορτοκάλια, 110 τεμάχια λάχανα.
  • Ψυχικό: 75 τεμάχια ελαιολάδου, 75 τεμάχια μήλα, 170 τεμάχια πορτοκάλια και 75 τεμάχια λάχανα.

Η κοινωνική Σύμπραξη «Αμάλθεια» συγκροτήθηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, με πρωτοβουλία του δημάρχου Αμαρουσίου, προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη σε έναν κοινό φορέα διαχείρισης του επισιτιστικού προγράμματος στη βάση, ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού είχε κατεξοχήν εδώ και χρόνια την ευθύνη μέσα από τις κοινωνικές δομές της να στηρίζει τις ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών».

Τις προσεχείς ημέρες πρόκειται, σύμφωνα με την ανακοίνωση, να διανεμηθούν στους ωφελούμενους γαλακτοκομικά προϊόντα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet