«Ο Δήμος Χαλανδρίου διοικείται από μια αυτονομημένη σέκτα»
Πολιτική

«Ο Δήμος Χαλανδρίου διοικείται από μια αυτονομημένη σέκτα»

Βάλει εναντίον της διοικούσας παράταξης του Δήμου Χαλανδρίου Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου ο κ. Νικόλαος Κομπότης, κάτοικος του Δήμου, με αφορμή Γενική Συνέλευση της παράταξης με θέμα τον απολογισμό της 18μηνης δράσης της στη διοίκηση.

Ο κ. Κομπότης, σε σχετική επιστολή του, τονίζει ότι η εν λόγω παράταξη δεν έχει κάνει ούτε μία Γενική Συνέλευση εδώ και 28 μήνες, ούτε για να εκτιμήσει την κατάσταση στην οποία παρέλαβε τον Δήμο, αλλά ούτε και για να επικαιροποιήσει το πρόγραμμά της. Παράλληλα, σημειώνει ότι τα μέλη της παράταξης δεν ερωτήθηκαν για τις πολιτικές που εφαρμόζει η διοίκηση του δημάρχου Σίμου Ρούσσου, οι οποίες «δεν είναι συμβατές ούτε με το προεκλογικό της πρόγραμμα, ούτε με τις δηλωμένες αρχές της, ούτε με το ιδρυτικό καταστατικό λειτουργίας της», όπως οι πεντάμηνες συμβάσεις, η παράταση μίσθωσης του κοινωνικού παντοπωλείου, «χαράτσι» σε υπερήλικες και άνεργους, κ.ά., αλλά ούτε και οι πολίτες ερωτήθηκαν μέσω των συνελεύσεων στις γειτονιές που είχε αναγγείλει προεκλογικά η παράταξη.

Ο Δήμος διοικείται από «μια αυτονομημένη σέκτα» σύμφωνα με τον κάτοικο του Χαλανδρίου, η οποία «οικειοποιείται την ανιδιοτελή προσφορά των εθελοντών και το όνομα της Αριστεράς» και τα μέλη της «είναι πρώτοι στον ξιπασμό».

Παράλληλα, ο κ. Ν. Κομπότης διερωτάται, για τη στάση του δημάρχου και των αντιδημάρχων στην περίπτωση που στη Γενική Συνέλευση τεθεί θέμα παραίτησής τους τον προσεχή Ιανουάριο (βάσει καταστατικής δέσμευσης για εναλλαγή των μελών της παράταξης στα αξιώματα και τις δημόσιες θέσεις). Σημειώνει δε, ότι είναι κρίμα που ο ίδιος θα απέχει από τη Γενική Συνέλευση για να μπορέσει να ζήσει τη διάψευσή του, αλλά και τη διάψευση της αείμνηστης δημοσιογράφου – συγγραφέως Μαλβίνας Κάραλη που μιλούσε για «τους 10 κ… που ψάχνανε καρέκλες»

Ακολουθεί το κείμενο του κ. Ν. Κομπότη:

Κρίμα που θα λείπω

Πριν από μερικές μέρες έλαβα στο ηλεκτρονικό μου γραμματοκιβώτιο το παρακάτω γράμμα:

Συνέλευση της παράταξης Κυριακή 10 Απριλίου & ώρα 10:30 στο Στέκι της Αβέρωφ 7Α. Θέμα: Απολογισμός της μέχρι σήμερα 18μηνης δράσης της παράταξης στη διοίκηση του Δήμου. Πόλυς Τακόπουλος

Μου γεννήθηκε άμεσα η απορία: ποια παράταξη είναι αυτή που πρέπει να κάνει τον απολογισμό της, για τη διοίκηση του Δήμου; Όνομα δεν έχει; Από τη διεύθυνση (Αβέρωφ 7Α), εικάζω ότι πιθανόν να εννοεί ο καλών την παράταξη «Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου» Στην περίπτωση αυτή πρόκειται για καραμπινάτη λαθροχειρία, διότι:

1. Η παράταξη αυτή έχει να κάνει Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.) εδώ και 28 μήνες. Δεν έκανε Γ.Σ. μετεκλογικά για να εκτιμήσει το αποτέλεσμα των εκλογών και να επικαιροποιήσει το εκλογικό της πρόγραμμα. Δεν έκανε Γ.Σ. μετά την αλλαγή της διοίκησης του Δήμου για να ενημερωθεί για την κατάσταση που παρέλαβε, για να προσαρμόσει το πρόγραμμά της στην πραγματικότητα που παρέλαβε. Κοντολογίς ποτέ δεν έκανε κάποιο προγραμματισμό για να καλείται να κάνει απολογισμό μετά από 18 μήνες.

2. Ποτέ δεν ερωτήθηκε και ούτε ποτέ αποφάσισε για πολιτικές που εφαρμόζονται από τη διοίκηση του Δήμου μας, οι οποίες δεν είναι συμβατές ούτε με το προεκλογικό της πρόγραμμα, ούτε με τις δηλωμένες αρχές της, ούτε με το ιδρυτικό καταστατικό λειτουργίας της, π.χ.

α) Ποτέ δεν αποφάσισε ο Δήμος μας να ενταχθεί στην πρωτοπορία της εφαρμογής του πιο αντιδραστικού μνημονιακού μέτρου των πεντάμηνων συμβάσεων και του μεροκάματου των 19,5 ευρώ.

β) Ποτέ δεν αποφάσισε την παράταση της μίσθωσης του «κοινωνικού παντοπωλείου» με 5.000 ευρώ περίπου μηνιαίως, ούτε αποφάσισε την τροφοδοσία του πραγματοποιώντας εράνους στα δημοτικά σχολεία της πόλης μας, αδιαφορώντας για τα ψυχικά τραύματα που δημιουργούσε στα παιδάκια που δεν μπορούσαν να συνεισφέρουν, αφού οι γονείς τους δεν μπορούσαν να τους εξασφαλίσουν ούτε καν το πρωινό τους.

γ) Ποτέ δεν αποφάσισε να μετατραπεί ο Δήμος ζήτουλας των πολυεθνικών επιχειρήσεων, των μεγάλων πολυκαταστημάτων, ούτε αποφάσισε την προβολή της κοινωνικής τους ευθύνης από τα έντυπα και τις επίσημες ηλεκτρονικές σελίδες του Δήμου μας.

δ) Ποτέ δεν αποφάσισε το Χαράτσι στους Υπερήλικες και ανέργους συμπολίτες μας που χρησιμοποιούν τους Δημοτικούς Αθλητικούς Χώρους ή την αύξηση των δημοτικών ανταποδοτικών  τελών.

ε) Ποτέ δεν αποφάσισε να μετατραπεί ο Δήμος μας σε παράρτημα του φιλόπτωχου ταμείου της Αρχιεπισκοπής και ο «δήμαρχος» σε πρωτοσύγκελος του αρχιεπισκόπου, που τον ακολουθεί σε κάθε παρουσία του εκτός Χαλανδρίου.

Όλα αυτά όταν στα ταμεία του Δήμου σταλιάζουν πάνω από 18 εκατομμύρια ευρώ (13 που παρέδωσε η προηγούμενη διοίκηση και 5 που μάζεψε η τωρινή) που προέρχονται από τα αυξημένα δημοτικά τέλη που μας επιβλήθηκαν το 2012 εν μέσω μνημονικής λιτότητας.

3. Μήπως έγινε έστω κάποια προσπάθεια να υλοποιηθεί έστω και μια προεκλογική δέσμευση για να γίνει απολογισμός; Που είναι οι γενικές συνελεύσεις στις γειτονιές της πόλης, που οι αποφάσεις τους θα δέσμευαν τη διοίκηση; Ακόμα περιμένουν οι συμπολίτες μας την εξουσία που δεσμεύτηκε να τους παραδώσει αυτή η παράταξη.

Δυστυχώς ο Δήμος μας διοικείται από μια αυτονομημένη σέκτα, που τα μέλη της δρουν αποκλειστικά για τον εαυτό τους, χωρίς να δεσμεύονται από τις αρχές, την ηθική και το πρόγραμμα αυτής της παράταξης. Οικειοποιούνται τη δράση και την ανιδιοτελή προσφορά των εθελοντών και το όνομα της Αριστεράς. Μιλούν πάντα σε πρώτο πληθυντικό. Αλληλοσυγχαίρονται μεταξύ τους για τα αυτονόητα. Πρώτοι στις φωτογραφίες και τον ξιπασμό.

Υ.Γ. Για να γελάσουμε και λίγο. Κάποιος αφελής μου μήνυσε ότι την Κυριακή θα ανακοινωθεί ότι σε εφαρμογή της καταστατικής δέσμευσης για την εναλλαγή των μελών της παράταξης στα αξιώματα και τις δημόσιες θέσεις, θα παραιτηθούν τον προσεχή Γενάρη ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι, οπότε η παράταξη πρέπει να προετοιμαστεί έγκαιρα για τη διάδοχη κατάσταση. Κρίμα που δεν θα είμαι εκεί να ζήσω τη διάψευσή μου και τη διάψευση της Μαλβίνας που μιλούσε για τους 10 κ… που ψάχνανε καρέκλες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet