“Κατέβασε ρολά” ο δημόσιος τομέας την Πέμπτη
Κοινωνία

“Κατέβασε ρολά” ο δημόσιος τομέας την Πέμπτη

Απέργησε την Πέμπτη ο δημόσιος τομέας της χώρας και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που είχε κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Κινητοποίηση είχε εξαγγείλει και το ΠΑΜΕ.

ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις και ειρηνικές πορείες προς τη Βουλή. Η πορεία της ΑΔΕΔΥ ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος και του ΠΑΜΕ από την Ομόνοια.

Εκτιμάται ότι στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ συμμετείχαν περίπου 2.000 άτομα.

Στην απεργία συμμετείχαν -εκτός των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα- γιατροί, εκπαιδευτικοί, δικηγόροι, δημοσιογράφοι, εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά Ταμεία, μηχανικοί, διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ και ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

«Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση προωθεί νέες σημαντικές αυξήσεις σε άμεσους και έμμεσους φόρους για να εξασφαλίσει την είσπραξη πρόσθετων φορολογικών εσόδων ύψους 2 δισ. ευρώ, το 2016 και το 2017. Τα νέα μέτρα στο ασφαλιστικό, μαζί με την υπερφορολόγηση των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιστημόνων, των αυταπασχολουμένων, των αγροτών κ.λπ., φτωχοποιούν και εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και στέλνουν τη νεολαία στην ξενιτιά» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ.

ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ θα κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους με 48ωρη απεργία τις ημέρες που θα κατατεθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

Στη Θεσσαλονίκη

Σύροι πρόσφυγες διαδήλωσαν μαζί με δημοσίους υπαλλήλους στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο άγαλμα του Βενιζέλου με πρωτοβουλία της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ), στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ κατά του ασφαλιστικού.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι Σύροι πρόσφυγες έφτασαν στο άγαλμα του Βενιζέλου με τρία λεωφορεία από το κέντρο φιλοξενίας Διαβατών, με πρωτοβουλία της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και στον Φασισμό (ΚΕΕΡΦΑ) κι έδωσαν άλλη νότα στη διαμαρτυρία. Με το που ενώθηκαν με τους απεργούς δημοσίους υπαλλήλους άρχισαν να χορεύουν και να φωνάζουν συνθήματα στη γλώσσα τους, ενώ άπλωσαν πανό με συνθήματος υπέρ του ανοίγματος των συνόρων και κατά της τρομοκρατίας. Κάποιοι από αυτούς είχαν μαζί και τα παιδιά τους. Στη συνέχεια, έκαναν όλοι μαζί πορεία, με τη συμμετοχή και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Η παρουσία δημοσίων υπαλλήλων στο συλλαλητήριο ήταν μικρή, αλλά σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΔΟΘ, Πέτρο Κετικίδη, η συμμετοχή στην απεργία κυμαίνεται σε ικανοποιητικά επίπεδα. Στα νοσοκομεία εξυπηρετούνταν μόνο τα επείγοντα περιστατικά και σε υψηλά επίπεδα ήταν η συμμετοχή των εκπαιδευτικών. Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις, ο οποίες άρχισαν ξανά μετά τις 12 τα μεσάνυχτα οπότε και έληξε η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Ξεχωριστή απεργιακή συγκέντρωση οργάνωσε το ΠΑΜΕ στην πλατεία Αγίας Σοφίας που, επίσης, ήταν μικρή. Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε και Σύρος πρόσφυγας, ο οποίος αναφέρθηκε στα δικά τους αιτήματα και αιτήματα, ενώ ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet