Δήμος Ηρακλείου: Καμία ανοχή σε όσους δολοφονούν αδέσποτα ζώα
Κοινωνία

Δήμος Ηρακλείου: Καμία ανοχή σε όσους δολοφονούν αδέσποτα ζώα

Με έντονο τρόπο και σαφείς προειδοποιήσεις προς τους δράστες καταδικάζει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής του κρούσματα θανάτωσης αδέσποτων ζώων που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά ο Δήμος αναφέρει:

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τα κρούσματα εσκεμμένης θανάτωσης αδέσποτων ζώων, τα οποία σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην πόλη. Μπορεί αυτά τα φαινόμενα να είναι μεμονωμένα, όμως είναι αρκετά για να προκαλέσουν την ανησυχία, την αγανάκτηση και την αντίδραση του Δήμου.

Όσοι προέβησαν ή σκέφτονται να προβούν σε παρόμοιες ενέργειες οφείλουν να ξέρουν ότι -πέρα από ειδεχθής και απάνθρωπη πράξη- η δολοφονία, ο βασανισμός και η κακοποίηση ζώου λογίζονται ως εγκλήματα και τιμωρούνται πλέον αυστηρότατα από τον Νόμο (4039/2012) με ποινές που επισείουν φυλάκιση τουλάχιστον 2 ετών και χρηματικό πρόστιμο που μπορεί να φτάσει τα 30.000 ευρώ.

Επιπλέον, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής είναι από τους πρώτους δήμους που υλοποιεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα φροντίδας αδέσποτων ζώων, όπερ σημαίνει ότι οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να έχει ο οποιοσδήποτε με κάποιο αδέσποτο μπορεί και οφείλει να ειδοποιεί την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου στο πενταψήφιο 15277, προκειμένου το ζώο να περισυλλεχθεί, να τύχει ιατρικής φροντίδας (εμβολιασμός, στείρωση, αποπαρασίτωση) και να διατεθεί προς υιοθεσία.

Η φόλα δεν είναι λύση, δεν είναι πολιτισμός, δεν είναι ανθρωπιά.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, δηλώνει σχετικά:

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για όσους επιλέγουν να θανατώσουν αδέσποτα ζώα, να σκοτώσουν μια αθώα ψυχή. Πόσο μάλλον, όταν ο Δήμος μας τους δίνει τη λύση σε όποιο πρόβλημα τυχόν έχουν, μέσα από το σχετικό πρόγραμμα που υλοποιεί. Τέτοιες ενέργειες δεν είναι μόνο απαράδεκτες αλλά, πλέον, και εγκληματικές.

Οφείλουμε να λάβουμε όλα τα μέτρα για να τηρηθεί η νομιμότητα. Έτσι, από την πρώτη στιγμή, ειδοποιήσαμε τις αρμόδιες Αρχές, ενώ καλούμε όποιον γνωρίζει το οτιδήποτε για τα κρούσματα δολοφονίας ζώων, να το καταθέσει στην Αστυνομία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet