“Καταστροφική για τα αττικά δάση η μη εκταμίευση της ΣΑΤΑ Πυρασφάλειας”
Αυτοδιοίκηση

“Καταστροφική για τα αττικά δάση η μη εκταμίευση της ΣΑΤΑ Πυρασφάλειας”

Στη σύσκεψη του  Συντονιστικού Περιφερειακού Οργάνου Ανατολικής Αττικής για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινά την 1η  Μαΐου συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, και στελέχη του Συνδέσμου.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση εξετάσθηκαν τα θέματα σχεδιασμού Πυροπροστασίας για την καλοκαιρινή περίοδο που έρχεται, συζητήθηκαν οι δράσεις πυροπροστασίας, καθώς και τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας που πρόκειται να ληφθούν από όλους τους φορείς.  Παράλληλα, καταγράφηκαν τα μέσα που διατίθενται προς ενίσχυση του έργου των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Επιπλέον, συμφωνήθηκαν δράσεις που θα ενισχύσουν την πορεία υλοποίησης του αντιπυρικού σχεδιασμού της περιοχής.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, υπό τον αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Πέτρο Φιλίππου, συμμετείχαν  εκπρόσωποι των Δήμων, των Συνδέσμων και των Δασαρχείων  που υπάγονται στην  Ανατολική  Αττική, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Ελληνικού Στρατού, του Λιμενικού Σώματος,  υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Αττικής,  καθώς και το σύνολο των εθελοντικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στην  Ανατολική  Αττική .

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ αναφέρθηκε στις δράσεις και ενέργειες του ΣΠΑΠ που έγιναν καθ’ όλη τη διάρκεια της περασμένης  και της φετινής χρονιάς για την πυροπροστασία, με την εγκατάσταση έξι νέων πυροφυλακίων και δύο νέων μεταλλικών υδατοδεξαμενών πλήρωσης ελικοπτέρων, 60.000 λίτρων η καθεμία, με την περίφραξη όλων των υδατοδεξαμενών πλήρωσης ελικοπτέρων που είχαν τοποθετηθεί τα προηγούμενα χρόνια, τη διάνοιξη μεγάλου αριθμού δασικών δρόμων στο Πεντελικό, καθώς και τη συνεχιζόμενη με μεγαλύτερη ένταση κοπή ξερών χόρτων σε εκτάσεις των Δήμων Μελών του ΣΠΑΠ.

Στη συνέχεια ενημέρωσε τους φορείς σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει από τη μη καταβολή μέχρι σήμερα της ΣΑΤΑ Πυρασφάλειας προς τους Συνδέσμους και τη δέσμευση που έλαβε σε σχετική σύσκεψη (18/4/2016) ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, για την άμεση καταβολή της. Παράλληλα, όμως, “έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου” αφού η τυχόν μη εκταμίευση των χρημάτων αυτών θα είναι καταστροφική για τα δάση και τα βουνά της Αττικής, αφού θα έχει ως άμεση επίπτωση την αδυναμία των Συνδέσμων να προσλάβουν Πυροφύλακες για  την στελέχωση των πυροφυλακίων, την αποψίλωση των χόρτων, τη συντήρηση των δασικών δρόμων, καθώς και την προμήθεια καυσίμων για τα οχήματα συνδέσμων, δήμων και εθελοντών.

«Η συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων και ο συντονισμός της λειτουργίας τους στον τομέα ευθύνης τους αποσκοπεί πρώτιστα στην πρόληψη και στην άμεση επέμβαση σε πρώτο χρόνο περιστατικών ενδεχόμενων πυρκαγιών.  Για αυτό τον λόγο ζητάμε την άμεση αποδέσμευση των χρημάτων για την Πυρασφάλεια, ώστε να λειτουργήσουμε σωστά και την εφετινή περίοδο.  Ο ΣΠΑΠ βρίσκεται σε διαρκή και αγαστή συνεργασία με την Πυροσβεστική, το Δασαρχείο και τον υπόλοιπο κρατικό μηχανισμό και θα βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό των Δήμων-Μελών του στη συνεχή προσπάθεια που όλοι μαζί κάνουμε για τον συντονισμό και τον έλεγχο της προετοιμασίας των δασικών περιοχών, αλλά και του αστικού και περιαστικού πρασίνου για την αντιμετώπιση δυσάρεστων φαινομένων», κατέληξε ο κ. Βλάσσης Σιώμος.

Σχετικά άρθρα

1 Comment

  1. ΗΒΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

    τη δέσμευση που έλαβε σε σχετική σύσκεψη (18/4/2016) ο υπουργός Εσωτερικών, ……Παναγιώτης Κουρουμπλής, για την άμεση καταβολή της. Παράλληλα, όμως, «έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου» αφού η τυχόν μη εκταμίευση των χρημάτων αυτών θα είναι καταστροφική για τα δάση και τα βουνά της Αττικής, αφού θα έχει ως …….
    Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ…….ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ…ΑΛΛΑ Η ΤΥΧΟΝ ,,,,ΤΥΧΟΝ ……. ΜΗ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ,,,,,,ΤΙ ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΟ SITE????

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet