«Εκτίουμε ποινή αναγκαστικής συμβίωσης στο Ψαλίδι Αμαρουσίου»
Ποιότητα Ζωής

«Εκτίουμε ποινή αναγκαστικής συμβίωσης στο Ψαλίδι Αμαρουσίου»

Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρέμβαση για ένα θέμα που «καίει» χρόνια το Ψαλίδι, στο Μαρούσι, και έχει απασχολήσει αρκετές φορές το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, πραγματοποίησε ο κάτοικος της περιοχής Άρης Κωστούλης στη συνεδρίαση του Σώματος την Τρίτη 19 Απριλίου 2016.

Άρης Κωστούλης
Άρης Κωστούλης

Το θέμα δεν είναι άλλο από την τεράστια περιβαλλοντική επιβάρυνση (ή, μήπως κατάρρευση;) που προκλήθηκε στο Ψαλίδι στο δήθεν πλαίσιο υποστήριξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Από την Αττική Οδό και τον Σταθμό Νερατζιώτισσας, έως το υπουργείο Παιδείας, το «The Mall» και τις άλλες υπερτοπικές επιχειρήσεις, οι επιπττώσεις στο τοπικό περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων είναι επώδυνες.

«Έτσι από το 2003 και μέχρι σήμερα εκτίουμε ποινή αναγκαστικής επιβίωσης σε τραγικές περιβαλλοντικές και κοινωνικές συνθήκες που, με τη βία και σε βάρος της νομιμότητας, μας επιβλήθηκαν, η δε παραβίαση της νομιμότητας είναι και η βασική αιτία για την καταστροφική υποβάθμιση του περιβάλλοντός μας και κανείς από μας στο Ψαλίδι δεν έχει βεβαία τη συνείδηση ότι η τσιμεντοποίηση και η κατάρρευση του περιβάλλοντος έγινε για την επιτυχία τέλεσης των Ο.Α.», αναφέρει σε μία χαρακτηριστική φράση του ο κ. Α. Κωστούλης, υποστηρίζοντας ότι όσοι επέλεξαν το Ψαλίδι -μια περιοχή αμιγούς κατοικίας- για να ζήσουν, ουσιαστικά τιμωρούνται που εμπιστεύτηκαν το Κράτος…

Ο κ. Α. Κωστούλης μπαίνει στην ουσία των πραγμάτων και σε ένα αρκετά εκτεταμένο (σ.σ.: το «Ε» δημοσιεύει το πλήρες κείμενο που διανεμήθηκε στους δημοτικούς συμβούλους και κατατέθηκε στο προεδρείο, το οποίο αξίζει τον κόπο να διαβαστεί) αναλύει τις επιπτώσεις από τις προαναφερόμενες υπερτοπικές λειτουργίες στο περιβάλλον, αλλά και την καθημερινότητα των πολιτών.

Αλλά δεν μένει μόνο εκεί. Αποφεύγοντας την ισοπεδωτική κριτική, αναγνωρίζει ότι η σημερινή διοίκηση του Δήμου «κληρονόμησε» τα συγκεκριμένα πολεοδομικά βάρη, αλλά ταυτόχρονα την εγκαλεί για έλλειψη εξειδικευμένων δράσεων που αφ’ ενός θα μπορούσαν να «ανακουφίσουν» τη «χειμαζόμενη» περιοχή κι αφ’ ετέρου να αποτρέψουν νέες μελλοντικές περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, καταθέτει προτάσεις που θα μπορούσαν, στο πλαίσιο μίας ουσιαστικής διαβούλευσης, να θέσουν τη βάση για μία ορθολογικότερη διαχείριση ενός μείζονος σημασίας πολεοδομικού προβλήματος.

Το συνολικό Κείμενο παρέμβασης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet