Νέος γύρος κινητοποιήσεων στους ΟΤΑ για το ασφαλιστικό ν/σ
Αυτοδιοίκηση

Νέος γύρος κινητοποιήσεων στους ΟΤΑ για το ασφαλιστικό ν/σ

Σε σειρά κινητοποιήσεων προχωρούν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αντιδρώντας στην κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕ – ΟΤΕ, η οποία συνεδρίασε την Πέμπτη, η τελική μορφή του νομοσχεδίου είναι κατά πολύ χειρότερη από την πρόταση της συγκυβέρνησης που μήνες πριν είχε κατατεθεί, καθώς περιλαμβάνει μειώσεις συντάξεων, κατάργηση του αναδιανεμητικού χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, «τσεκούρι» στο εφάπαξ, επανυπολογισμό των συντάξεων των ήδη συνταξιούχων κ.ά.

Απαιτώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου, τονίζει ότι «δίνει τη χαριστική βολή στους απόμαχους της εργασίας και στερεί την ελπίδα από κάθε εργαζόμενο για μια αξιοπρεπή σύνταξη ακόμα και μετά από 40 χρόνια εργασίας, ενώ την καθιστά απαγορευτική για τους νεότερους».

Το πρόγραμμα δράσης της ΠΟΕ – ΟΤΑ:

  • Μεγάλη Δευτέρα, Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη 25, 26 και 27 Απριλίου 2016, οι Σύλλογοι-Μέλη της Ομοσπονδίας, με κάθε πρόσφορο τρόπο που οι ίδιοι θα επιλέξουν, ενημερώνουν τους εργαζόμενους για το «αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο» και προετοιμάζουν τους εργαζόμενους για τη μαζική συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας.
  • Την Πέμπτη 5 Μαΐου 2016, με ευθύνη των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας, θα πραγματοποιηθούν καταλήψεις στους ΧΥΤΑ όλης της χώρας, στα  γκαράζ, στα δημαρχεία και σε δημοτικά κτήρια, με τη συμμετοχή όλων των δημοτικών υπαλλήλων. Για το ποια κτήρια θα καταληφθούν, εκτός από τα γκαράζ των Δήμων, αποφασίζει ο τοπικός Σύλλογος.
  • Οργανώνουμε την επιτυχία της 48ωρης Γενικής Απεργίας με τη μαζική συμμετοχή όλων των εργαζομένων.
  • Σε περίπτωση μη κατάθεσης άμεσα του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου από την κυβέρνηση εξουσιοδοτείται η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ, συνεκτιμώντας τις όποιες αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ, να τροποποιήσει και να επανακαθορίσει το πρόγραμμα δράσης της Ομοσπονδίας.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet