Κάλεσμα Συνδικάτου ΟΤΑ για τη 48ωρη πανεργατική απεργία
Αυτοδιοίκηση

Κάλεσμα Συνδικάτου ΟΤΑ για τη 48ωρη πανεργατική απεργία

Με αφορμή την επέτειο εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, αφού αναφέρεται στην «καρατόμηση» των εργασιακών δικαιωμάτων τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, καλεί σε μαζική συμμετοχή στη 48ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία και στη συγκέντρωση στη πλατεία Συντάγματος, την Κυριακή 8 Μαΐου, στις 10 το πρωί.

Στη σχετική ανακοίνωσή του το Συνδικάτο αναφέρει:

Συνάδελφοι σσες

Η Πρωτομαγιά δεν είναι μια τυχαία μέρα για την εργατική τάξη. Είναι μια μέρα που η εργατική τάξη τιμάει τους νεκρούς της, είναι η μέρα που οι εργαζόμενοι επιθεωρούν τις δυνάμεις τους, οργανώνουν την πάλη τους, την αντεπίθεση τους, απέναντι στο κεφάλαιο. Για να απαλλαγούν από το σημερινό σάπιο βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα που το μόνο που γεννά είναι πολέμους, φτώχεια και εξαθλίωση για τους λαούς και αμύθητα πλούτη για τους κεφαλαιοκράτες.

130 χρόνια μετά τον ξεσηκωμό των εργατών του Σικάγο και τα αιτήματα τους παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ. Δουλειά με δικαιώματα ζητούσαν τότε οι εργάτες, δουλειά με δικαιώματα ζητάμε και σήμερα. Αξιοπρεπείς μισθούς και ανθρώπινες συνθήκες ζητούσαν τότε, ακριβώς τα ίδια ζητάμε και σήμερα. Τα προηγούμενα χρόνια η εργατική τάξη με τους αγώνες της είχε καταφέρει και είχε αποσπάσει κάποια δικαιώματα και κατακτήσεις προς όφελος της. Όμως όλα αυτά ήταν παροδικά. Τα όποια δικαιώματα και κατακτήσεις δόθηκαν ύστερα από αγώνες και θυσίες των εργαζομένων, αλλά και κάτω από το φόβητρο των χωρών εκείνων που οι εργαζόμενοι είχαν πάρει την εξουσία και οικοδομούσαν μια άλλη κοινωνία, τη κοινωνία που στο επίκεντρό της δεν είχε την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο αλλά είχε την ικανοποίηση των αναγκών του λαού.

Η άρχουσα τάξη αλλά και οι κυβερνήσεις διαχρονικά ουδέποτε συμβιβάστηκαν με τις νίκες των εργαζομένων. Πάντοτε στο πίσω μέρος του μυαλού της είχαν το πώς θα αφαιμάξουν, θα πάρουν πίσω αυτές τις κατακτήσεις από τους εργαζόμενους, είτε σε συνθήκες κρίσης, είτε σε συνθήκες που υπήρχε ανάπτυξη προκειμένου να εξυπηρετήσουν τη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Στην ίδια ρότα κινείται και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ που, φορώντας το μανδύα του δήθεν αριστερού, υπηρετεί τον ίδιο στόχο και τον ίδιο σκοπό για αυτό και εντείνει την επίθεση της απέναντι στους εργαζόμενους αλλά και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα. Για αυτό και φέρνει τον νόμο λαιμητόμο καρατομώντας ότι έχει απομείνει στην Κοινωνική Ασφάλιση, αλλά και νομιμοποιώντας τις ανατροπές των προηγούμενων κυβερνήσεων. Αν σήμερα τους το επιτρέψουμε αύριο θα έρθουν και άλλα μέτρα ακόμα πιο βάρβαρα για τον λαό.

Καμία ανοχή, κανένας συμβιβασμός. Οι εργαζόμενοι αρκετά Μάτωσαν, αρκετά Πλήρωσαν. Από τη μεριά μας ένα είναι το χρέος μας. Να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις που κατάφεραν να αποσπάσουν οι προηγούμενες γενιές από την εργοδοσία. Και για να το πετύχουμε ένας μόνο τρόπος υπάρχει, ο οργανωμένος, ο σωστά προσανατολισμένος αγώνας μέσα από την κοινωνική συμμαχία με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από το σημερινό σάπιο καπιταλιστικό σύστημα.

Να μην αφήσουμε να περάσει το μίσος και η ξενοφοβία που προσπαθούν να περάσουν διάφοροι φασιστικοί κύκλοι. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είναι και αυτοί θύματα της ίδιας πολιτικής. Εντείνουμε τη συμπαράστασή μας, την αλληλεγγύη μας, τη στήριξη μας.

Ο λαός, οι εργαζόμενοι δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη. Δεν έχουν δοκιμάσει ακόμη τη δύναμή τους. Να ισχυροποιήσουμε το μέτωπο ενάντια στη πολιτική της κυβέρνησης, της εργοδοσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία για τη Κοινωνική Ασφάλιση. Η επιτυχία της 48ωρης απεργίας μπορεί να είναι ορόσημο και για τις επόμενες μάχες. Το κάθε σωματείο να έχει το δικό του σχέδιο, να επιδιώξει, να στοχεύσει να βάλει στη μάχη και νέες δυνάμεις για την οργάνωση και την επιτυχία της απεργίας, να αξιοποιήσει τις κινητοποιήσεις στις 5 του Μάη, προχωρώντας σε εκδηλώσεις για τη Πρωτομαγιά αλλά και για τη προετοιμασία της απεργίας.

Για όλους αυτούς που σκοτώθηκαν ώστε εμείς να ζούμε σε ένα καλύτερο κόσμο η μεγαλύτερη τιμή θα είναι η επιτυχία της 48ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ – ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΤΟΥ ΜΑΗ ΣΤΙΣ 10:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet