Σε συνέχιση του αγώνα καλεί το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής
Αυτοδιοίκηση

Σε συνέχιση του αγώνα καλεί το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής

Τη συμμετοχή των εργαζομένων στον Α΄ και Β΄ Βαθμό Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Αττικής στις απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην ψήφιση του Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου χαιρετίζει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, καλώντας παράλληλα σε συνέχιση του αγώνα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους που πήραν μαζικά μέρος στις τριήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην πολιτική της συγκυβέρνησης και συγκεκριμένα ενάντια στο νόμο λαιμητόμο.

Αποδεικνύεται στην πράξη ότι και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΖΑ – ΑΝΕΛ από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την εξουσία ακολουθεί πλήρως την ίδια πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, υιοθετώντας και στηρίζοντας τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με συγκεκριμένο σχεδιασμό έφερε ξανά μέσα στις γιορτές αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα. Στόχος της να τσακίσει δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων, αλλά και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων προκειμένου να εξασφαλίσει και να αυξήσει την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Επιβεβαιώνεται η άποψή μας ότι επιλέχτηκε από την άρχουσα τάξη, από τις δυνάμεις της πλουτοκρατίας, για να προχωρήσει στην υλοποίηση της βρώμικης δουλειάς, για να πραγματοποιήσει αυτά που οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ δεν πρόλαβαν ή δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν.  

Τεράστιες είναι οι ευθύνες και του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, των πλειοψηφιών της ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, αλλά και της ΠΟΕ ΟΤΑ που αντί να αναλογιστούν τις ευθύνες τους για τη στάση που κράτησαν όλα αυτά τα χρόνια συμμετέχοντας στους κοινωνικούς διαλόγους ή στις πορείες στήριξης της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς ρίχνουν τις ευθύνες στους συναδέλφους. Το παράδειγμα της τελευταίας Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ είναι χαρακτηριστικό όπου σύσσωμες οι δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού απέρριψαν την πρόταση των ταξικών δυνάμεων για άμεση σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων και Γενικές Συνελεύσεις για να αποτιμηθεί το απεργιακό τριήμερο με το πρόσχημα ότι Γενικές Συνελεύσεις πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα.

Όμως, ακόμα και αυτή τους η στάση δεν ήταν ικανή να σταματήσει το τεράστιο ποτάμι που πλημμύρισε τους δρόμους της Αθήνας στις διαδηλώσεις που οργάνωσε το ΠΑΜΕ. Αντίθετα η απαξίωσή τους στη συνείδηση των εργαζομένων αποτυπώθηκε στις συγκεντρώσεις χωρίς απεργούς και στις εκδηλώσεις και διαδηλώσεις φαντάσματα λόγω έλλειψης διαδηλωτών. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πολλές πόλεις δεν πραγματοποίησαν πορεία για να μην φανεί η γύμνια τους.

Καλούμε τους συναδέλφους, τα σωματεία άμεσα να συνεδριάσουν και μέσα από μαζικές διαδικασίες να βγάλουν συμπεράσματα. Τους καλούμε να σκεφτούν ποιες δυνάμεις είναι εκείνες που καθημερινά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, που συγκρούονται με την πολιτική της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας των δημοτικών αρχών.

Να μην υποκύψει κανένας στη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια που προσπαθεί να καλλιεργήσει η άρχουσα τάξη και τα παπαγαλάκια της. Μπροστά μας έχουμε και άλλες μάχες να δώσουμε. Ο αγώνας μας δεν τελειώνει εδώ, συνεχίζουμε. Η επίθεση της συγκυβέρνησης και των επιτελείων της δεν τελειώνει εδώ. Το επόμενο διάστημα ετοιμάζει να φέρει και νέα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα. Εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι όχι μόνο να αντιμετωπίσουμε αυτά που θα έρθουν, αλλά να ανατρέψουμε και τα ήδη υπάρχοντα. Συγκεκριμένα έρχονται μέτρα κάβα και ο αυτόματος κόφτης, 4ο μνημόνιο, νέο νόμο για το συνδικαλιστικό κίνημα, τις ομαδικές απολύσεις, απολύσεις στο δημόσιο, νέες μειώσεις μισθών κ.λπ.    

Η ιστορία έχει δείξει ότι με τον οργανωμένο και σωστά προσανατολισμένο αγώνα οι εργαζόμενοι μπορούν να βάλουν εμπόδια, να καθυστερήσουν μέτρα, να κερδίσουν δικαιώματα. Με τις κινητοποιήσεις μας, με τον αγώνα μας όλο το προηγούμενο διάστημα καθυστερήσαμε τους σχεδιασμούς τους. Ας μη ξεχνάμε οι ανατροπές για το ασφαλιστικό θα έπρεπε να είχαν περάσει από τον περασμένο Νοέμβριο. Ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες με τον αγώνα μας έχουμε καταφέρει να έχουμε μικρές νίκες, όπως με τους συναδέλφους συμβασιούχους στην καθαριότητα που είχαν υπογράψει σύμβαση έργου και τους καλούσε η κυβέρνηση να προχωρήσουν στην έκδοση βιβλίων. Καταφέραμε και αναγκάσαμε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην έκδοση εγκυκλίου και να πάρει πίσω την προηγούμενη απόφασή της. Με τους συναδέλφους στα 5μηνα όπου χάρη στον ενιαίο αγώνα μας καταφέραμε οι συνάδελφοι να έχουν ένα μέρος ίσων δικαιωμάτων με τους υπόλοιπους συναδέλφους, να έχουν ίδιο ωράριο να δικαιούνται όλων των ειδών τις άδειες κ.λπ.  

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών μπορούν να αποτελέσουν ορόσημο.

Τώρα να συνταχθούμε με το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και με αισιοδοξία από τη δυναμική των κινητοποιήσεων του τριημέρου, να δείξουμε τη δύναμή μας, να γίνουμε ο φόβος και ο τρόμος κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφεντικών, μέχρι την τελική νίκη, την ανατροπή του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος που γεννά φτώχεια και εξαθλίωση για τους πολλούς και αμύθητα πλούτη για τους λίγους.

Η διοίκηση του Συνδικάτου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet