Video

Στα… άκρα οι σχέσεις – θέσεις Ενότητας και Μαίρης Διακολιού – VIDEO

Μεγάλη απόσταση, πολιτικά και χωροταξικά (όπως φαίνεται και στη φωτό) χωρίζει τη δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου από τη μέχρι πρότινος δημοτική του σύμβουλο και πλέον ανεξάρτητη Μαίρη Διακολιού.

Μεγάλη απόσταση χωρίζει τις δύο πλευρέςΗ δήλωση ανεξαρτητοποίησής της κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 17 Μαΐου 2016, με βαρύτατες αιχμές τόσο κατά του επικεφαλής της παράταξης Λευτέρη Μαγιάκη, όσο και κατά του κυβερνώντος κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, αποτύπωσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών έχουν διαρραγεί οριστικώς.

Η κα Μ. Διακολιού απέδωσε, για άλλη μια φορά, την απομάκρυνσή της από την παράταξη ως αποτέλεσμα της «σταθερής αντιμνημονιακής στάσης» που επιμένει να τηρεί και διαβεβαίωσε ότι η ίδια, «σε αντίθεση με την πρώην παράταξή της», κινείται στο πλαίσιο των προεκλογικών δεσμεύσεων της Ενότητας.

Από την πλευρά του, ο κ. Λ. Μαγιάκης απέρριψε κατηγορηματικά ότι οι λόγοι που η κα Μ. Διακολιού βρέθηκε εκτός παράταξης αφορούν στις πολιτικές θέσεις της. Αντιθέτως, υποστήριξε ότι η δημοτική σύμβουλος είναι η ίδια που ουσιαστικά έθεσε τον εαυτό της εκτός, απαξιώνοντας να προσέλθει στα θεσμικά όργανα και να λογοδοτήσει για πρακτικές της «που δυσκόλευαν το έργο της Eνότητας».

Η αλήθεια είναι ότι το «διαζύγιο» μεταξύ των δύο πλευρών μόνο ανώδυνο δεν δείχνει και ο κ. Λ. Μαγιάκης θα πρέπει να επιδείξει ιδιαίτερες ικανότητες προκειμένου οι συνέπειές του να μην προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην άσκηση του αντιπολιτευτικού ρόλου της παράταξης.

Από την πλευρά της, η κα Μ. Διακολιού, η οποία ακόμη και χωροταξικά (στην πρώτη συνεδρίαση που έλαβε μέρος ως ανεξάρτητη επέλεξε να καθίσει δίπλα στους συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης και αρκετά έδρανα μακριά από τους πρώην συντρόφους της), δείχνει ότι είναι αποφασισμένη να διατηρήσει την υψηλών τόνων εξ αριστερών κριτική, τόσο προς την Ενότητα, όσο προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μένει να φανεί ποια από τις δύο τακτικές θα αποδειχθεί ότι βρίσκεται εγγύτερα σε αυτό που ο Μαρουσιώτης πολίτης αναμένει στην παρούσα περίοδο από τους συμβούλους της μειοψηφίας…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet