Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα από τις καντάδες των Επτανήσων στην Αθήνα του 50΄
Πολιτισμός

Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα από τις καντάδες των Επτανήσων στην Αθήνα του 50΄

Ένα μοναδικό αφιέρωμα στην επτανησιακή και αθηναϊκή μουσική στη μνήμη του μαέστρου Διονυσίου Αποστολάτου παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον αρκετοί πολίτες του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης.

Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία με τα μέλη της μεικτής χορωδίας του ΠΕΑΠ να παρουσιάζουν με εξαιρετικό τρόπο ένα μουσικό οδοιπορικό από την εποχή της καντάδας και του Bel Canto στα Επτάνησα καταλήγοντας στα πλακόστρωτα σοκάκια της Αθήνας του 1950. Η πρόεδρος του ΠΕΑΠ Μαρίνα Πατούλη- Σταυράκη απένειμε τιμητική πλακέτα στην κόρη του μεγάλου μαέστρου Πόλη Αποστολάτου για την προσφορά του πατέρα της στα μουσικά δρώμενα του Δήμου, ως ιδρυτής της Χορωδία του Δήμου Πεύκης.

Στον χαιρετισμό της η κα Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής: «Για εμάς στο ΠΕΑΠ προτεραιότητα παραμένει η ποιοτική ψυχαγωγία, η ανάδειξη διαχρονικών αξιών με επίκεντρο τον Άνθρωπο, που διαμορφώνουν από κοινού μια Κοινωνία με υγιή πρότυπα και ισχυρά πολιτιστικά αντανακλαστικά. Ο Διονύσης Αποστολάτος ήταν και παραμένει στις καρδιές μας ένας μεγάλος δάσκαλος που πέρασε από τον τόπο μας, ιδρύοντας τη χορωδία του Δήμου Πεύκης, αποτελώντας μια ανάμνηση για τους παλαιότερους και πηγή γνώσης και έμπνευσης για εμάς τους νεότερους…».

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης, ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για την πρωτοβουλία της προέδρου του ΠΕΑΠ με τη μεικτή χορωδία να αναδείξει το έργο και τη μνήμη του κορυφαίου μαέστρου που πέρασε από τον Δήμο, ο αντιπρόεδρος του ΠΕΑΠ Γιώργος Καρύμπας, ο αντιδήμαρχος Ευάγγελος Παπανικολάου και ο πρώην αντιδήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Πανταζής. Την εκδήλωση, μεταξύ άλλων, τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Χορωδιών, Αντώνης Οικονόμου και ο καθηγητής ανώτερων θεωρητικών & σύνθεσης και συγγραφέας, Χάρης Κουρής.

Τη διεύθυνση της μεικτής χορωδίας είχε η μαέστρος Ελευθερία Βούλγαρη. Σολίστ: Καίτη Στελλάκη, Πιάνο: Δήμητρα Μπράτση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet