H Κρήτη «άντεξε» τα 5,5 Ρίχτερ του Εγκέλαδου
Κοινωνία

H Κρήτη «άντεξε» τα 5,5 Ρίχτερ του Εγκέλαδου

Παρά την ανησυχία που προκάλεσε στους κατοίκους της Κρήτης ο ισχυρός σεισμός των 5,5 βαθμών, δεν έχουν καταγραφεί προβλήματα, ενώ την ίδια ώρα καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι.

Αρκετοί κάτοικοι της Ανατολικής Κρήτης βγήκαν από τα σπίτια τους λόγω της διάρκειας του σεισμού, όπως και μαθητές από τις σχολικές αίθουσες, αλλά το νησί βγήκε αλώβητο.

Μόνο κάποιες ρωγμές εμφανίστηκαν στο κτήριο του σχολείου της πρώην Ακαδημίας Ηρακλείου, όπου στεγάζονται δύο Δημοτικά. Ωστόσο, ακόμα και αυτές δεν είναι σίγουρο αν προκλήθηκαν από τον σεισμό ή ήταν παλαιές.

Το κτήριο επισκέφθηκε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και αύριο συνεργεία του Δήμου θα μεταβούν σε αυτό για να τις αποκαταστήσουν.

Το παιδιά του σχολικού συγκροτήματος βγήκαν από τις σχολικές αίθουσες του κτηρίου ως τη λήξη του σχολικού ωραρίου, ακολουθώντας την πρακτική σε περιπτώσεις σεισμού, κάτι που έγινε και σε άλλα σχολεία.

Οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί, καθώς εκτιμούν ότι τέτοιοι σεισμοί απομακρύνουν τον κίνδυνο για μεγαλύτερες σεισμικές δονήσεις.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι μετά τη δόνηση των 5,5 βαθμών, αργότερα (11:46) σημειώθηκε  μια ακόμη δόνηση -μετασεισμός- από το ίδιο εστιακό σημείο, μεγέθους 3,7 βαθμών.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet