Σε περιήγηση στη Ρεματιά Πεντέλης – Χαλανδρίου και ο Δήμος Βριλησσίων
Κοινωνία

Σε περιήγηση στη Ρεματιά Πεντέλης – Χαλανδρίου και ο Δήμος Βριλησσίων

Την ερχόμενη Κυριακή 5 Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, πραγματοποιείται Δράση πεζοπορίας – περιήγησης της ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου, με πρωτοβουλία του φυσιολατρικού-ορειβατικού συλλόγου «Βριλησσός» και φυσιολατρικούς συλλόγους γειτονικών περιοχών, την οποία στηρίζει και συμμετέχει ο Δήμος Βριλησσίων, στο πλαίσιο της 2ης Εβδομάδας Περιβάλλοντος 29/5 – 5/6 2016.

Ειδικότερα, το ραντεβού σε ό,τι αφορά τη διάσχιση της ρεματιάς στο ύψος των Βριλησσίων είναι στο Πάρκο Ρεματιάς  στις 11:00 π.μ., όπου θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση – ανοιχτή συζήτηση για το νέο πρόγραμμα χωριστής αποκομιδής οργανικών απορριμμάτων – υλικών (καφέ κάδος) και μετατροπής τους σε υψηλής ποιότητας λίπασμα (κόμποστ), το οποίο ξεκινά από τη δυτική συνοικία (περιοχή Ρεματιάς έως Λ. Πεντέλης) και σταδιακά θα επεκταθεί και στις άλλες συνοικίες της πόλης, ενώ στις 12:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί μικρή γιορτή υποδοχής των πεζοπόρων με προμήθεια φρούτων και εμφιαλωμένου νερού για τη συνέχεια της διαδρομής τους προς το Χαλάνδρι.

Για όσους επιθυμούν, την ίδια ώρα (12:30 π.μ.) θα πραγματοποιηθεί σύντομη πεζοπορία – περιήγηση στο τμήμα της Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου στα Βριλήσσια, από το Πάρκο Ρεματιάς έως τέρμα Τροίας και Αττικής οδού και επιστροφή στο πάρκο, διάρκειας 20΄.

Οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν για το αναλυτικό πρόγραμμα της δράσης πεζοπορίας μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Συλλόγου «Βριλησσός».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet