Σύμφωνος με τη μεταφορά του 1ου Ειδικού Δημοτικού ο Λ. Μαγιάκης
Κοινωνία

Σύμφωνος με τη μεταφορά του 1ου Ειδικού Δημοτικού ο Λ. Μαγιάκης

Συνάντηση με τον πρόεδρο και μελή του Διοικητικού Συμβουλίου του Σικιαριδείου Ιδρύματος, σχετικά με το θέμα του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, είχε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι Λευτέρης Μαγιάκης.

Η διοίκηση ενημέρωσε τον κ. Λ. Μαγιάκη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της παράταξης, ότι στόχος της είναι να δημιουργήσει μέσα στον χώρο του Ιδρύματος υποδομές για τη λειτουργία στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης. Η ανάγκη αυτή είναι, όπως αναφέρεται, «άμεσης προτεραιότητας για τους μεγάλης ηλικίας εκπαιδευόμενους και για τους γονείς τους».

«Στο πλαίσιο αυτό», σημειώνεται στην ανακοίνωση της παράταξης, «και σε συνεργασία με τον Δήμο και το υπουργείο Παιδείας, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, θα πρέπει να σχεδιασθεί η μετεγκατάσταση του Ειδικού σχολείου και νηπιαγωγείου, ώστε οι κτιριακές εγκαταστάσεις με κατάλληλες μετατροπές να αξιοποιηθούν από το Ίδρυμα ως στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης».

Στην κατεύθυνση αυτή και χωρίς αιφνιδιασμούς ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου Λ. Μάγιακης συμφώνησε να συνεργαστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ώστε το Σικιαρίδειο Ίδρυμα να υλοποιήσει το συντομότερο δυνατόν τα σχέδια του και ως φορέας λειτουργίας στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης για άτομα με νοητική υστέρηση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet